Duurzame vis op de kaart?

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Kim_1234
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 jun 2010, 14:32

Duurzame vis op de kaart?

Bericht door Kim_1234 » 30 jun 2010, 14:40

Als chef kun je veel doen om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen overbevissing. Unilever Foodsolutions is daarom (met behulp van de VISwijzer van Stichting de Noordzee en het WNF) een campagne gestart: 'De Smaak van Duurzame vis'.

Chefs krijgen een overzicht van welke vis goed gevangen is, en bovendien vind je in de brochure receptinspiratie met 'vergeten' vissoorten of vissoorten uit ongerepte gebieden, zoals koolvis en sockeye zalm.

Kijk voor meer informatie over de duurzame viscampagne op: http://tinyurl.com/357r5hc

De VISwijzer is te vinden op: http://www.goedevis.nl/
Maken jullie al gebruik van de VISwijzer? Wat vinden jullie van dit initiatief?


Afbeelding

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Duurzame vis op de kaart?

Bericht door JeroenTrimbos » 21 jul 2010, 08:12

Ik gebruik zeker de viswijzer, goed initiatief!

Naar mijn mening moet je niet bij de nederlandse restaurateurs zijn om de overbevissing tegen te gaan.
80% van alle vis gevangen in nederlandse wateren wordt namelijk geexporteerd, daar kunnen ze dan beter wat aan veranderen.
Practice what you preach

Plaats reactie