Top chef Dieter Müller kiest zee

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Top chef Dieter Müller kiest zee

Bericht door berexstone » 30 jun 2010, 14:04

De befaamde Duitse chef Dieter Müller opent binnenkort als eerste sterrenchef wereldwijd een restaurant onder z'n eigen naam aan boord van het (momenteel enige vijf sterren-plus) cruiseschip ter wereld, het M.S. Europa.
Dieter Müller was tot 14 februari 2008 chef van "Restaurant Dieter Müller" in het Schloss Lerbach in het Duitse Bergisch-Gladbach. In 1998 gaf Michelin hem drie sterren, die ook door z'n opvolger Nils Henkel onafgebroken worden behouden. In 1988 maakte GaultMillau Deutschland hem Chef van het Jaar, ook bleef zowel Müller als het restaurant een vier koksmutsen chef met 19 punten.
In de herfst opent Dieter Müller dus z'n slecht 26 plaatsen tellende restaurant aan boord van het schip. Hij zal 70 dagen per jaar aan boord blijven. De rest van de tijd zal hij verdelen tussen de kookschool in het Schloss Lerbach en uiteraard z'n privéleven.
De executive-chef aan boord is Stefan Wilke, een leerling van driesterrenchef Harald Wohlfahrt van de beroemde "Schwarzwaldstube". Wilke is de verantwoordelijke voor de drie restaurants aan boord van het relatief kleine schip. Op 29 september komt er dus een vierde restaurant bij.
Dieter Müller opent op 29-09-2010 zelf z'n eigen restaurant bij de afvaart uit Hamburg tijdens een 7-daagse cruise naar Monte Carlo. (Vanaf 2998 € p.p., incl. terugvlucht).
inlichtingen : http://www.hlkf.de" onclick="window.open(this.href);return false; (Hapag-Lloyd)

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Top chef Dieter Müller kiest zee

Bericht door berexstone » 30 jun 2010, 14:08

berexstone schreef:De befaamde Duitse chef Dieter Müller opent binnenkort als eerste sterrenchef wereldwijd een restaurant onder z'n eigen naam aan boord van het (momenteel enige vijf sterren-plus) cruiseschip ter wereld, het M.S. Europa.
Dieter Müller was tot 14 februari 2008 chef van "Restaurant Dieter Müller" in het Schloss Lerbach in het Duitse Bergisch-Gladbach. In 1998 gaf Michelin hem drie sterren, die ook door z'n opvolger Nils Henkel onafgebroken worden behouden. In 1988 maakte GaultMillau Deutschland hem Chef van het Jaar, ook bleef zowel Müller als het restaurant een vier koksmutsen chef met 19 punten.
In de herfst opent Dieter Müller dus z'n slecht 26 plaatsen tellende restaurant aan boord van het schip. Hij zal 70 dagen per jaar aan boord blijven. De rest van de tijd zal hij verdelen tussen de kookschool in het Schloss Lerbach en uiteraard z'n privéleven.
De executive-chef aan boord is Stefan Wilke, een leerling van driesterrenchef Harald Wohlfahrt van de beroemde "Schwarzwaldstube". Wilke is de verantwoordelijke voor de drie restaurants aan boord van het relatief kleine schip. Op 29 september komt er dus een vierde restaurant bij.
Dieter Müller opent op 29-09-2010 zelf z'n eigen restaurant bij de afvaart uit Hamburg tijdens een 7-daagse cruise naar Monte Carlo. (Vanaf 2998 € p.p., incl. terugvlucht).
inlichtingen : http://www.hlkf.de" onclick="window.open(this.href);return false; (Hapag-Lloyd)
Het laatste schip waarop op zo'n niveau werd gekookt was de legendarische Franse cruise-liner "France" die tussen 1962 en begin jaren zeventig de wereldzeeën bevoer. De kwaliteit van de keuken en de wijnkelder aan boord waren te vergelijken met het toen befaamde Parijse restaurant "Tour d'Argent". Later werd de "France" aan een Noorse rederij verkocht en kwam enige jaren als de "Norway" in de vaart, uiteraard met een lager keukenniveau.

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Top chef Dieter Müller kiest zee

Bericht door Leo » 01 jul 2010, 12:19

Lijkt me wel een geschikte vakantie zo!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie