Chef Talk - Frankrijk

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Chef Talk - Frankrijk

Bericht door berexstone » 24 jun 2010, 14:28

De toonaangevende chef / auteur THIERRY MARX heeft het "Château Cordeillan-Bages" (** / 5 toques) te Pauillac verlaten.
Eind van het jaar is hij de nieuwe verantwoordelijke voor de keukens van het nieuw te openen 'paleis-hotel' "Le Mandarin" in Parijs.
Z'n sous JEAN-LUC ROCHA heeft de fakkel in de keuken van "Château Cordeillan-Bages" overgenomen...

"L'Auberge de L'Éridan", de oude stek van MARC VEYRAT aan het meer van Annecy, gaat z'n deuren heropenen. Aan 't fornuis komt YOANN CONTE te staan, ex chef van "Les Jardins du Mont-Blanc" (3 toques) te Chamonix...

Gault-Millau chef van 2000, BRUNO OGER, (toen van de "Villa des Lys" (3 toques) te Cannes, opent z'n bistro "Des Anges" in Cannet, alsmede een 'table-gastro-d'hôtes'; "Villa Archange"...

Ondertussen begint FRÉDÉRIC SIMONIN voor eigen rekening. SIMONIN is, of was, de chef van de Parijse "La Table de Robuchon" (** / 3 toques). Hij neemt de oude stek over van Jean-Yves Bath, rue Bayen, Paris. De stijl van SIMONIN is "naturellement Robuchien", een hoogstaande bourgeoise keuken met eigen invloeden...

Tegen het eind van het jaar verhuist GUY SAVOY (*** / 5 toques) van de rue Troyon naar de quai Conti, ook in Parijs... Twee maanden geleden alweer presenteerde CHRISTOPHE HACHE z'n eerste kaart voor het deftige restaurants "Les Ambassadeurs" in het poep-chique Parijse "Grillon" hotel. De vorige chef, JEAN-FRANCOIS PIÈGE, heeft een zware stempel gedrukt op de keuken van het restaurant. Voorlopig zullen dan ook de nodige vergelijkingen gemaakt worden tussen beide chefs. Hopelijk geven de critici en de pers, en de gasten, hem dan ook de gelegenheid z'n draai te vinden...

Om met THIERRY MARX te eindigen, die geeft nog een Tip om groene en droge groenten mooi van kleur te krijgen en zo te houden, dat doet ie met Badoit mineraalwater. Door z'n rijkdom aan sodiumbicarbonaat gaat de cellulose vlugger, wordt de cuisson versnelt en behouden de groenten hun mooie kleur...

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Chef Talk - Frankrijk

Bericht door berexstone » 26 jun 2010, 22:03

Frédéric Simonin, voormalig sous van Ghislaine Arabian, daarna chef exécutif van de restaurants van Joël Robuchon in Parijs waaronder de "Table de". Nu voor zichzelf begonnen dus. Interressant bij een bezoekje aan Parijs. http://www.fredericsimonin.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Lunch menu : 38 €, à la carte : ongeveer 80 €.

Plaats reactie