Toppers bekritiseren wegkapen koks

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Toppers bekritiseren wegkapen koks

Bericht door Webmaster » 27 jan 2006, 21:26

Tot hoever gaat loyaliteit tussen werkgever en werknemer? En heeft loyaliteit niet alles te maken met ethiek? Interessante vragen, die hotelmanagers maar misschien nog wel meer restaurateurs en chefs bezighouden, zo bleek gisteren tijdens een paneldiscussie over dit onderwerp, als onderdeel van het congres Hotellotop in Maastricht.

Tweesterrenchef Hans van Wolde van restaurant Beluga ondervond vorig jaar hoe het is als je sous-chef opstapt. Van de ene op de ander dag kondigde zijn rechetrhand Robert Levels zijn vertrek aan naar De Bloasbalg.
Van Wolde: ‘Zo’n mededeling komt keihard binnen. Je hebt met elkaar afgesproken samen voor die derde ster te gaan, en dan gaat je maatje er ineens vandoor, zo voelt het. Het is niet anders, maar het is wel verdomd zwaar.’

Wapenen
Het ‘achter de rug om wegkapen van personeel door collega’s’, is de dood in de pot, vindt Joop Braakhekke. ‘Het is de angst van elke restaurateur en het lijkt in Nederland steeds vaker te gebeuren. Maar het hoort niet, zoiets dóe je gewoon niet. In Parijs zul je dit niet snel zien’, aldus Braakhekke.

Angelique Schmeinck, die ook deelnam aan de paneldiscussie, adviseert chefs en restaurateurs zich te wapenen tegen verassingen als een (sous)chef die ineens op stapt. ‘Maak goede afspraken, maar realiseer je ook dat een verbintenis een keer kan ophouden, ook heb je sterren en gaat het heel goed.’
Kokforum.nl : de website voor koks

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 28 jan 2006, 14:32

denk dat het ook een beetje aan je eigen instelling ligt en als je het ergens niet naar je zin hebt moet je het rest hebben om weg te kunnen gaan.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 28 jan 2006, 16:58

je weet niet wat er gebeurd is....
elke situatie is weer anders.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

kokkie79
Berichten: 39
Lid geworden op: 17 mar 2005, 00:04
Locatie: Heemskerk, Noord Holland

Bericht door kokkie79 » 02 feb 2006, 17:30

opzegtermijn misschien een ideetje :idea: ???

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 03 feb 2006, 00:43

buitendat.
Er zullen ongetwijfeld wettelijke verplichtingen zijn.
Maar als iemand weg wil...kan die meestal maar beter gaan ook...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Haute-cuisine.nl
Berichten: 44
Lid geworden op: 13 dec 2005, 19:08
Locatie: USA

Bericht door Haute-cuisine.nl » 03 feb 2006, 01:58

Bij zulke bedrijven gaat het denk toch meer op soort van blind vertrouwen en als je dat schaadt maakt het grote wonden !!

Plaats reactie