EL BULLI Update

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

EL BULLI Update

Bericht door berexstone » 18 apr 2010, 12:09

Patricia Alexandre, hoofdredactrice van GaultMillau France, had een geprek met Ferran Adrià. Hij vertelde haar dat het restaurant niet meer heropent als restaurant "El Bulli". Met andere woorden, vanaf 2012 kunnen er géén gasten meer terecht voor culinair avontuur. In plaats daarvan wordt het restaurant omgetoverd in een 'privé stichting', een soort 'think tank' voor gastronomische creativiteit, waar koks en zaalpersoneel zullen samenwerken. Naast de creativiteit in de keuken op het hoogst mogelijke nivo gaat de nadruk ook liggen op design, kunst en creatieve communicatie. De 'Stichting' stelt jaarlijks 20 à 25 studiebeurzen ter beschikking aan een 20 à 25 tal jongeren in opleiding die samen mogen werken met Ferran Adrià en z'n professioneel creatief team. De bereikte resultaten zullen worden verwerkt in beeld en tekst en zullen via het internet van het begin af aan te volgen zijn voor alle koks ter wereld. Dus, men kan er niet meer terecht voor de maaltijd als gast in 2012.

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: EL BULLI Update

Bericht door Pluter » 18 apr 2010, 20:20

http://www.elbulli.com/docs201001/elBul ... ion_en.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: EL BULLI Update

Bericht door berexstone » 19 apr 2010, 17:13

Klopt als een bus Pluter, alleen...het wordt nu 2012 en niet 2014...

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: EL BULLI Update

Bericht door Pluter » 19 apr 2010, 19:48

sh*t! Ik ga meteen een mailtje sturen aan ferran dat ie z'n site 's moet updaten :wink:
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Plaats reactie