"Clos StDenis" in Belgisch-Limburg sluit

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

"Clos StDenis" in Belgisch-Limburg sluit

Bericht door berexstone » 15 mar 2010, 18:11

Vandaag deelde chef-eigenaar Christian Denis van het tweesterrenrestaurant "Clos St.Denis" in Kortessem-Vliermaal (nabij Tongeren) mee de deuren te sluiten. Althans in de huidige vorm. Na 25 jaar als eigenaar op dit niveau te hebben gewerkt vindt hij het welletjes. Dat Limburg hiermee een van de twee tweesterrenrestaurants verliest is jammer, "maar nu is het aan de jonge generatie", aldus de heer Denis. Gedurende 2010 zal het huidige restaurantcomplex verbouwt worden en ergens in 2011 weer opengaan. Maar dan zonder de tweesterrenchef. (http://www.closstdenis.be" onclick="window.open(this.href);return false;).
Overigens heeft de Nederlandse eigenaar van het voormalige tweesterrenrestaurant "Scholteshof" in Steevoort, nabij Hasselt, nog altijd geen nieuwe chef gevonden voor als het restaurant weer zou heropenen. Deze eigenaar bezit twee McDonald's in Maastricht, maar richt z'n pijlen nu duidelijk hoger.

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: "Clos StDenis" in Belgisch-Limburg sluit

Bericht door berexstone » 19 mar 2010, 12:47

Met de sluiting in z'n huidige vorm verdwijnt niet alleen een tweesterrenrestaurant maar ook het enige '5 couverts' (zeer luxueus) restaurant dat de Benelux volgens de Michelingids rijk is. Buiten Frankrijk zijn er nog zes '5 couverts' restaurants in Europa. (Duitsland (2), Groot-Britannië (2) en Italië (2)).

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: "Clos StDenis" in Belgisch-Limburg sluit

Bericht door Leo » 19 mar 2010, 16:03

ja..het is zonde. Had er veel top verhalen over gehoord.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie