Marc Veyrat grijpt weer naar de sterren

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Marc Veyrat grijpt weer naar de sterren

Bericht door berexstone »

Het was ijskoud vanmorgen aan het meer van Annecy in de Franse Haute-Savoie. Bevriezende tenen en de 'Bise' waait (een harde koude noordenwind uit de Alpen). Marc Veyrat staat al te wachten in de deuropening van "Cosna Vera", z'n eerste restaurant waarin nu weer een bio fast-food restaurant is gevestigd. De ruimte ernaast wordt betrokken door z'n dochter Carine en haar restaurant "La Reine des Prés". Veyrat is super enthousiast en verteld over z'n projecten. Over de stichting 'Fondation Marc Veyrat' die 2 april het levenslicht zal zien en de Franse consumenten en scholen een betere culinaire toekomst zal geven. (Met 1,8 kg per persoon per jaar is de Fransman wereldkampioen in het eten van toevoegingen...).
Maar Marc Veyrat verteld vooral honderduit over z'n grote bio project in Manigod : "Het is een plaats met verschillende facetten. Op de eerste plaats uiteraard een humanitair project, open voor iedereen. De bezoekers kunnen er een botanische wandeling volgen, het museum van de wilde planten bezoeken en natuurlijk de stichting zelf. Ook vindt men er een vegetarische bistrot, gelegen temidden van 2 ha tuinen en 2 ha fruitbomen.
En...er komt een gastronomisch restaurant : een table d'hôtes, alleen te voet of met het paard bereikbaar, voor 12 personen. Ik hoop daar het eerste driesterrenrestaurant te creëren dat 100% autonoom is. Ieder personeelslid van het domein participeert aan de bediening en de belevenis van de gasten, van de tuinman die z'n produkten presenteerd tot de maître d'hôtel die tafelbereidingen doet. Daarbij natuurlijk een selektie van natuurlijke wijnen. Aan het eind van de maaltijd kunnen de gasten overnachten in één van de vijf geothermische en aerothermische logementen die van hout en duurzame materialen gebouwd zijn. De échte luxe, met de Mont-Blanc binnen handbereik."
Als gevolg van een ernstig ongeval was Marc Veyrat enkele jaren geleden meer dan een jaar uit de running. Dit betekende de sluiting van z'n driesterrenrestaurant in Veyrier-du-Lac. Daar was hij behoorlijk betrokken bij de moleculaire keuken. Daarover zegt Veyrat nu : "De garantie voor de moleculaire keuken is,/wordt weer, Ferran Adriá, omdat hij in een zone van waarheid zit."
Marc Veyrat : "préservons nous, préservons le naturel. Mes vrais cuisiniers transforment de vrais produits régionaux".
(Helaas is onlangs geheel onverwacht Marie-Ange Veyrat, de zus van Marc, overleden. Zij was de eigenaresse van hotel "La Croix-Fry" en het bijbehorende restaurant "Chez Marie-Ange" (2 mutsen Gault-Millau) te Manigod.)
Plaats reactie