Pagina 1 van 1

Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 10 feb 2010, 01:05
door Cees
Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Maik Kuipers van De Librije heeft de Wynand Vogel Bokaal op zijn naam geschreven. De rechterhand van driesterrenkok Jonnie Boer wil de gewonnen cheque van 10.000 euro besteden aan een culinaire trip naar Chicago.

Kuipers won maandagmiddag de tweede editie van de Wynand Vogel Bokaal, gehouden tijdens de regionale beurs HorecaEvenTT in Assen.

Vorig jaar werd de wedstrijd van de bekende wedstrijdorganisator Wynand Vogel gewonnen door Toine Smulders van Villa Copera in Tolkamer. Kuipers liet eerder weten dat hij bij winst van de wedstrijd het prijzengeld wil besteden aan een culinaire trip naar Chicago in de VS om er restaurant Alinea te bezoeken.

Volgens wedstrijdorganisator Wynand Vogel blonk Kuipers vooral uit op smaak. ‘Zulke mooie en goede smaken. Met daarbij nog niet alledaagse dingen’, aldus Vogel over de winnaar.

Bron: missethoreca.nl

Re: Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 10 feb 2010, 01:07
door Cees
Nu las ik ook een reactie van een lezer daar:
carel - 09-02 23:41
ben aanwezig geweest in Assen, gerechten zagen er zeer verzorgd uit. Vind het echter geen pas hebben dat Jonnie Boer in een jury deelneemt van een wedstrijd waarin een werknemer van hem plaats neemt. Tegenover de rest van de deelnemers vind ik dit niet correct van de organisatie.
Wat is daar waar van?

Re: Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 10 feb 2010, 01:21
door Cees
Zou mooi zijn als iemand foto's heeft van het winnende en van de andere deelnemende kandidaten. De gerechten bedoel ik dan.

Re: Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 10 feb 2010, 09:27
door Leo
ben d'r niet geweest...

Re: Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 11 feb 2010, 22:04
door jaap1973
ik ben inderdaad ook aanwezig geweest bij de wedstrijd en heb mij toen ook verbaasd over dit feit. Heb het er toevallig afgelopen dagen ook met enkele collega's over gehad en die hebben zich hierover ook verbaasd.
In mijn ogen is dit geen correcte gang van zaken van de organisatie van de wedstrijd en niet correct tegenover de overige deelnemers. (we laten tenslotte nederland-belgie ook niet door mario van der ende fluiten).
In mijn ogen moet je, als je een wedstrijd op dit niveau organiseert, met dito prijzengeld, een volstrekt onafhankelijke jury uitnodigen.

Re: Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 13 feb 2010, 07:11
door yrtsap
Cees schreef:Nu las ik ook een reactie van een lezer daar:
carel - 09-02 23:41
ben aanwezig geweest in Assen, gerechten zagen er zeer verzorgd uit. Vind het echter geen pas hebben dat Jonnie Boer in een jury deelneemt van een wedstrijd waarin een werknemer van hem plaats neemt. Tegenover de rest van de deelnemers vind ik dit niet correct van de organisatie.
Wat is daar waar van?
Ik was er wel, en Jonnie heeft Maik niet gejureerd.

Re: Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 13 feb 2010, 10:27
door jaap1973
wat deed jonnie daar dan, hij werd tijdens de prijsuitreiking uitdrukkelijk genoemd als jurylid!

Re: Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 13 feb 2010, 12:43
door Cees
Mischien is Jonnie uitgesloten tijdens het Jureren van Maik Kuipers. Denk dat dat dan het geval is geweest.

Re: Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 14 feb 2010, 00:05
door jaap1973
beste cees,

zal best dat jonnie is uitgesloten om maik te jureren. Maar dan nog, de rest wel jureren?
Kom toch op man, dit kun je toch niet serieus nemen.
Vooropgesteld vind ik jonnie Boer een fantastische kok en ondernemer, echter voor zo'n wedstrijd moet in mijn ogen een onhafhankelijke jury worden aangesteld, en dat is in mijn ogen niet gebeurd.

Re: Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 14 feb 2010, 00:54
door JeroenTrimbos
Komt vaak voor dat de chef/maître van een deelnemer in de jury zit van een wedstrijd hoor. Hij is dan inderdaad uitgesloten tijdens het jureren van diegene.

Re: Maik Kuipers wint Wynand Vogel Bokaal

Geplaatst: 14 feb 2010, 12:37
door berexstone
Jonnie Boer is heus wel professioneel genoeg om objectief te zijn. Je kunt met wie bij wie gewerkt heeft echt geen rekening houden. Er wordt steeds meer op hoog niveau gekookt dus de kans dat je iemand tegenkomt waar je mee gewerkt hebt of mee werkt is gewoon heel groot. President van de vakjury voor het eksamen van M.O.F. (Meilleur Ouvrier de France) in Frankrijk is Alain Ducasse. Kijk eens hoeveel restaurants en bistrots dat die niet heeft in Parijs, Monte Carlo, Frankrijk en de rest van de wereld. Vast jurylid is ook Jacques Maximin, ook die heeft met veel mensen samengewerkt. Een jurylid moet gewoon professioneel z'n werk doen en zelfs, onbewust, mischien nog wel strenger zijn tegenover bekenden. Met de redenering volgens enkele van de bovenstaande reactie's zou je dadelijk meer juryleden nodig hebben dan er koks zijn......................