fat duck

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

fat duck

Bericht door roland » 08 mar 2009, 00:41

las dat nu 400 mensen ziek zijn of zich hebben gemeld .
hoe denken jullie er over.
zou het een fout zijn van hun of sabotage.
de fat duck is nu al meer dan 3 weken dicht.
en zou het gevolgen hebben voor zijn sterren.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: fat duck

Bericht door Leo » 08 mar 2009, 00:59

volgens de hoofd-inspecteur hoefde het geen gevolgen te hebben.
Lijkt me ook niet mer dan logisch.

Sabotage? door wie dan?

Mocht het een foutje zijn door een verkeerd ingredient zijn....dan zal die producent wel aansprakelijk zijn.
Ik kan me niet voorstellen dat een kok ter plaatse iets saboteert
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: fat duck

Bericht door roland » 08 mar 2009, 01:06

het was geplaatst door de telegraaf :lol: :lol:
wie weet misschien was er wel iemand ziek in de keuken kijk is hoe de buikgriep hier was iedereen had hem bijna wel

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: fat duck

Bericht door Leo » 08 mar 2009, 01:11

zou kunnen. Als er 400 gasten ziek zouden zijn...dan moeten de koks ook wel iets gemerkt hebben...
afwas, schoonmaakteam, en administratie?

vind het nog stees absurd dat het zo in de media is gekomen.
Hoe vaak komt het niet voor, dat mensen ziek zijn geworden na een avondje uit eten?
heb je dat ooit in de krant gezien. Hoge bomen kunnen vanaf hoogvallen..........
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: fat duck

Bericht door roland » 08 mar 2009, 01:19

ik val de fat duck niet af.
mocht willen dat ik zijn klanten bestand had.
vraag alleen een mening
en wat ik hoor en zie

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: fat duck

Bericht door roland » 08 mar 2009, 01:22

en ik heb een vrouw en drie kinderen iedereen ziek behalve ik
2 weken geleden
firus kan overal hangen

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: fat duck

Bericht door Leo » 08 mar 2009, 09:23

Ja..dat is wel zo...
.
misschien zijn de koks imuum voor het eten.... :D
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: fat duck

Bericht door Pinxo » 08 mar 2009, 14:29

Over Telegraaf niveau gesproken:
Er zijn 40 mensen ziek geworden en niet 400
Blumenthal heeft de tent zelf gesloten en heeft op eigen initiatief de boel laten onderzoeken door "health and safety"
de Fat duck is afgelopen woensdag 4 maart weer open gegaan (het is nu van 8 maart!)

Gebruikersavatar
ThomasVR
Berichten: 26
Lid geworden op: 07 dec 2008, 02:15

Re: fat duck

Bericht door ThomasVR » 21 mar 2009, 15:00

roland schreef:las dat nu 400 mensen ziek zijn of zich hebben gemeld .
hoe denken jullie er over.
zou het een fout zijn van hun of sabotage.
de fat duck is nu al meer dan 3 weken dicht.
en zou het gevolgen hebben voor zijn sterren.
Blaas het anders een beetje op, 40 mense waren ziek en fat duck is welgeteld 4 dagen dichtgeweest

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: fat duck

Bericht door roland » 22 mar 2009, 01:35

kijk is op misset horeca val het niet af
was toch een griepje
zoals ik zei

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: fat duck

Bericht door Cees » 10 sep 2009, 22:38

Oysters blamed for Fat Duck illnesses

By Martin Hickman, Consumer Affairs Correspondent


Thursday, 10 September 2009

It was the oysters. Health officials today blamed sewage-infected shellfish for striking down hundreds of diners at Heston Blumenthal’s Fat Duck in Bray, Berkshire, earlier this year.


Blumenthal was forced to close the three-Michelin star restaurant on 24 February after dozens of diners reported falling ill with diarrhoea, vomiting and headaches. Today the Health Protection Agency put the final total of people who fell ill at 529 – 15 per cent of diners over a six-week period.


Releasing a final report into its investigation, the HPA said that the illness had been caused by norovirus, a winter vomiting bug, most likely to have been passed on in shellfish from Essex infected with sewage from local people who had experienced an earlier outbreak. A large number of diners who fell ill had eaten the oysters and three other catering clusters of norovirus were traced back to the same source.

Blumenthal’s spokeswoman expressed relief that the illness had not been caused by food poisoning. However the HPA’s report made several criticisms of the Fat Duck, including its food handling and treatment of ill employees, who may have spread the virus by returning to work too soon.

Delayed for months by the outbreak of swine flu, the 47-page report clears up one of the great mysteries of British cooking: what stuffed the Fat Duck. On February 28 Blumenthal revealed he had shut the restaurant – voted the second best in the world this year – and called in environmental health officers. On March 12 the restaurant re-opened without (as The Independent revealed) shellfish on the menu. The closure cost the Channel 4 star an estimated £400,000.

“The organism responsible was norovirus which was probably introduced via shellfish,” the HPA said.

“Oysters were served raw; razor clams may not have been appropriately handled or cooked; tracing of shellfish to source showed evidence of contamination and there have been reports of illness in other establishments associated with oysters from the same source.”

It said the outbreak lasted from January 6 to February 22 because of ongoing transmission at the restaurant, which may have occurred through contamination of prepared food, by person-to-person spread between staff and diners or both. The HPA said: “Several weaknesses in procedures at the restaurant may have contributed to ongoing transmission including: delayed response to the incident; staff working when they should have been off sick and using the wrong environmental cleaning products.

“Delays in notification of illness may have affected the ability of the investigation to identify the exact reason for the norovirus contamination.”

A spokesperson for the Fat Duck said: “We are glad that the report has finally been published and draws a conclusion to the closure of the Fat Duck and more importantly that the norovirus has been identified as the cause and not due to any lapse in our strict food preparation processes.

“We were affected by this virus during a national outbreak of what is an extremely common and highly contagious virus. I would like to reassure our guests that they can continue to visit us with total confidence.”

Bron: http://www.independent.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false;
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: fat duck

Bericht door Cees » 11 sep 2009, 00:31

Vervuilde oester bracht virus naar Fat Duck AMSTERDAM - De uitbraak van het Norovirus maanden geleden in het Britse toprestaurant The Fat Duck, waardoor honderden gasten buikgriep kregen, was te danken aan schaaldieren die vervuild waren door slecht gefilterd kraanwater.
Afbeelding
Het Norovirus is via vervuilde schaaldieren het restaurant binnengebracht. Uit het rapport van de Britse Keuringsdienst van Waren blijkt dat andere eetgelegenheden ook melding maakten over zieke gasten na het eten van oesters die van dezelfde leverancier komen. Die zou daarom de bron kunnen zijn van het probleem, meldt de Britse website Guardian.co.uk.

Maar de onderzoekers vinden het zorgwekkend dat de uitbraak maar in The Fat Duck maar liefst zes weken duurde omdat het virus bleef circuleren tussen de personeelsleden en de etenswaren. Hun rapport maakt melding van ’ongeschikte producten die gebruikt worden voor het schoonmaken van keukenoppervlakten’.

„Dit is slecht nieuws voor chef-kok Heston Blumenthal en The Fat Duck”, zegt Dr Graham Bickler, regiodirecteur van de Britse Keurinsdienst van Waren. „Hoewel het goed is om in gedachten te houden dat schaaldieren bekend staan om de slechte organismen en virussen die ze opslaan in hun weefsel en organen. De uitbraak bevestigt volgens Bickler de bekende risico’s die kleven aan het eten van rauwe schaaldieren. „Oesters en andere schaaldieren kunnen makkelijk vervuild raken met water, vooral tijdens de wintermaanden.”

De met drie Michelinsterren bekroonde chef-kok Heston Blumenthal, die bekend staat om zijn moleculaire kookkunsten, heeft Hugh Pennington gevraagd het rapport van de keuringsdienst te bestuderen. Pennington deed in 1996 onderzoek naar de uitbraak van Escherichia coli in Schotland .

Bron: www.detelegraaf.nl
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Plaats reactie