Restaurantweek

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
hcptdg
Berichten: 36
Lid geworden op: 26 sep 2008, 09:34

Restaurantweek

Bericht door hcptdg » 28 jan 2009, 17:57

Ook nu weer: reserveren voor de grote meute het doet. Er zijn nog een aantal sterrententen vrij!

Klik op de volgende link:

http://www.restaurantweek.nl/lang/nl/cities/overview


hans
Wel je bordje leeg eten!

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Restaurantweek

Bericht door Cees » 28 jan 2009, 18:41

Bedankt...ik had er al gekeken , maar toen kon je pas 4 feb reserveren...dat staat er nog steeds...maar je kunt dus toch al reserveren. Ok 2 restaurants waar ik heen ga :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
hcptdg
Berichten: 36
Lid geworden op: 26 sep 2008, 09:34

Re: Restaurantweek

Bericht door hcptdg » 28 jan 2009, 18:46

Cees schreef:Bedankt...ik had er al gekeken , maar toen kon je pas 4 feb reserveren...dat staat er nog steeds...maar je kunt dus toch al reserveren. Ok 2 restaurants waar ik heen ga :)
Ja ik kreeg een tip dat de site al geopend was :)
Wel je bordje leeg eten!

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Restaurantweek

Bericht door Marielle » 29 jan 2009, 00:26

zondag 8 maart lunchen bij nolet en diner bij krommewatergang 8) 8) :D

Gebruikersavatar
Esther
Berichten: 74
Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
Locatie: Westerwolde

Re: Restaurantweek

Bericht door Esther » 02 feb 2009, 19:53

Dank je Leo voor je wegwijsmaken :) Idd moet je bar snel wezen met reserveren hoor. Het schijnt dat visacard houders en delicious lezers de krenten uit de pap hebben gevist nadat er al 15.000 bezoekers binnen een kwartiertje op de site waren gekomen via een speciale link met password :? Bij ons is het ook nu een ander restaurant geworden waar we een lunch gaan nuttigen: De Loohoeve in Schoonloo. Waarvan verslagje volgt. Ben er nog nooit wezen eten, heb wel vaak getwijfeld het te doen als we er langs reden....vooruit, nu dan maar! :P

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Restaurantweek

Bericht door Leo » 02 feb 2009, 21:59

Okay..... Paswoord was niet nodig op die site, toen wij reserveerde...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Esther
Berichten: 74
Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
Locatie: Westerwolde

Re: Restaurantweek

Bericht door Esther » 03 feb 2009, 10:29

Reacties zijn ook te lezen op www.deliciousmagazine.nl

Het aantal restaurants waar gasten voor een flink gereduceerd tarief van de betere gastronomie kunnen genieten, is met een stuk of vijftig uitgebreid ten opzichte van afgelopen zomer – 600 restaurants doen er dit keer mee. Daaronder zijn 36 restaurants met een Michelinster.

Wie probeert te boeken, zal merken dat de meeste krenten al uit de pap zijn gevist nog voor de officiële reserveringsperiode is begonnen. Hoe kan dat? Doordat een aantal groepen eerder toegang heeft gekregen tot de boekingssite. Abonnees van de nieuwsbrief van de culinaire site Delicious – kregen de mogelijkheid om met een wachtwoord al op 2 februari – twee dagen eerder dan de officiële datum - te boeken.

Een ander sponsor, creditcardmaatschappij American Express, kon klanten nog eerder toegang tot de site bieden. Op het forum van delicious winden bezoekers van Delicious.nl zich op over de gang van zaken. ‘Je kunt in dit geval gerust spreken van de Restaurantweekleugen,’ schrijft een forumlid.

Elsevier.nl vernam bovendien dat mensen die in de horeca werken vorige week woensdag een speciale code kregen om te boeken voor 4 februari. Het pr-bureau van Diningcity ontkent dit.
Feit is dat een groot deel van beschikbare plaatsen in de sterrenrestaurants op 2 februari al bezet is.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Restaurantweek

Bericht door Leo » 03 feb 2009, 15:50

ja.. Gelukkig hadden wij een zeer oplettende forum gebruiker, die nog veel eerder de toegang gaf.
Wij hebben in ieder geval 2 leuke reservering lopen... :D
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Esther
Berichten: 74
Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
Locatie: Westerwolde

Re: Restaurantweek

Bericht door Esther » 03 feb 2009, 20:02

Als koksforum er toch niet was.. :wink: Laten we er lekker voor gaan zitten en van genieten tijdens de restaurantweek! En natuurlijk een leuk verslag maken met fotos!

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Restaurantweek

Bericht door Leo » 06 feb 2009, 08:49

wij kregen een reservering voor de restaurantweek op de zaak, terwijl we niet eens meedoen.....

:mrgreen:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Esther
Berichten: 74
Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
Locatie: Westerwolde

Re: Restaurantweek

Bericht door Esther » 06 feb 2009, 10:18

Tssssssssk! :lol:

Gebruikersavatar
hcptdg
Berichten: 36
Lid geworden op: 26 sep 2008, 09:34

Re: Restaurantweek

Bericht door hcptdg » 06 feb 2009, 12:40

Leo schreef:wij kregen een reservering voor de restaurantweek op de zaak, terwijl we niet eens meedoen.....

:mrgreen:
Iedere reservering is er 1 toch :)?
Wel je bordje leeg eten!

Gebruikersavatar
Bunzing
Berichten: 89
Lid geworden op: 19 jan 2007, 18:53
Locatie: Haarlem

Re: Restaurantweek

Bericht door Bunzing » 06 feb 2009, 14:06

FF een paar vraagjes voor iedereen,

1-Wie doen er wel en niet mee??
2-Waarom doen jullie mee??
3-Hoeveel couverts doen jullie?? En hoeveel is dat van het totaal
4-Wat serveren jullie??
5-Heb je de gerechten goed berekend??

Antwoorden,

1- Wij doen mee
2- Om eens niet alleen maar zakelijk publiek binnen te hebben
3- 660 couverts = 100 %
4- Voor
Ballontine van kapoen, truffel, pistache en morilles met op lage temperatuur en daarna krokant gebakken kapoen dijtjes.
Piece
Gegrilleerde runderribeye van het d'Aquitaine rund met knolmousseline en duinboleet
Dessert
Sachertaart op onze manier met parfait van amarene kersen
5- Ja, we komen nog uit ook
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Restaurantweek

Bericht door Leo » 06 feb 2009, 16:19

Bunzing schreef:FF een paar vraagjes voor iedereen,

3- 660 couverts = 100 %
voor
Ballontine van kapoen, truffel, pistache en morilles met op lage temperatuur en daarna krokant gebakken kapoen dijtjes.
Piece
Gegrilleerde runderribeye van het d'Aquitaine rund met knolmousseline en duinboleet
Dessert
Sachertaart op onze manier met parfait van amarene kersen
5- Ja, we komen nog uit ook
Menu ziet er top uit.
660*25=€16.500 aan eten
660*15=€9900 aan drank
totaalomzet = €26.400 voor een week.????
Beetje btw eraf. Wat inkoop, wat personeel, belasting..
houd je wel wat aan over...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Restaurantweek

Bericht door Amazingtruffle » 06 feb 2009, 17:36

Als je al je couverts " afstaat" aan de restaurantweek, schop je dan geen vaste gasten tegen het zere been?
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Restaurantweek

Bericht door KNL » 07 feb 2009, 03:46

Bramrhodos schreef:Als je al je couverts " afstaat" aan de restaurantweek, schop je dan geen vaste gasten tegen het zere been?
in mijn ogen niet..vol = vol, zo is dat toch altijd? je gaat toch geen andere tafel 'afbellen' omdat er in de plaats vaste klanten kunnen komen?
zo loopt het toch op normale zaterdag avondservice...en vaste klanten komen terug en verstaan wel dat je met dat restaurantweek gedoe zit, dus volgend jaar eerder reserveren is de boodschap, toch? :wink:

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Restaurantweek

Bericht door Amazingtruffle » 07 feb 2009, 12:59

Heb je ook wel gelijk in..
Plus je kan super scherp inkopen( geen a la carte waar je rekening mee hoeft te houden natuurlijk.
Ik voorspel een relaxed weekje :D
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
Bunzing
Berichten: 89
Lid geworden op: 19 jan 2007, 18:53
Locatie: Haarlem

Re: Restaurantweek

Bericht door Bunzing » 09 feb 2009, 13:45

ja hoor Leo, we komen uit, inkoop ligt rond de €4,17 pp. Trouwens de lunch kost tijdens de week maar €20 voor 3 gangen.
Een aantal van onze vaste gasten komen ook met de restaurantweek.
Heerlijk relaxed toch een weekje "kerst" draaien. We zijn nu al aan 't voorbereiden, zoals jus opzetten en alvast kapsel zetten, enz.
Maar wat serveren de andere restaurants??? Ben er wel nieuwschierig naar.
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.

wim14
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jan 2009, 17:44

Re: Restaurantweek

Bericht door wim14 » 17 feb 2009, 15:49

American express rekent de hoogste percentages. Door te accepteren dat hun klanten eerste keus hebben weet je dus zeker dat van die lage menuprijs ook nog eens 3 a 4 % ingeleverd moet worden. Zijn we met z'n allen dan niet een beetje dom om hier in te trappen?

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Restaurantweek

Bericht door Cees » 05 mar 2009, 01:11

Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Plaats reactie