Jaap Klosse overleden

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
dennissteur
Berichten: 13
Lid geworden op: 22 jun 2008, 21:18

Jaap Klosse overleden

Bericht door dennissteur » 29 dec 2008, 20:05

-------------------------------
APELDOORN - Op 22 december is in zijn woonplaats Hoenderloo Jaap Klosse overleden. Van 1955 tot 1986 was Jaap Klosse eigenaar van restaurant De Echoput aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn.

Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit van eenvoudig theehuis tot gerenommeerd restaurant. Al in 1967 kreeg het een Michelinster.

Jaap Klosse was een van de oprichters van de Alliance Gastronomique, de vereniging van de beste restaurants van Nederland.

Na zijn bedrijf te hebben overgedaan aan zijn zoon Peter, verdiepte Jaap Klosse zich in de essentie van de gastronomie. Hij werkte mee aan de vertaling van 'Ma Cuisine', het basiskookboek van de beroemde chef Escoffier en schreef samen met Hubrecht Duijker het boek 'Kaas en wijn feest' en columns voor diverse bladen. Hiermee legde hij de basis voor het moderne smaakonderzoek dat later heeft geleid tot een veel beter begrip van smaak en de gastronomische beginselen.

Jaap Klosse was al enige tijd ziek. Op 30 december is er in het voormalige zendstation van Radio Kootwijk een herdenkingsbijeenkomst. Ter nagedachtenis is een boekje samengesteld met een aantal van zijn columns.

Klosse is 77 jaar geworden.

Bron: Stentor
---------------------------------

Naast eigenaar van de Echoput de man die, zoals het artikel al vermeldt, de basis heeft gelegd voor het moderne smaakonderzoek. Voor dit en al het andere wat we aan hem te danken hebben bedankt, en voor iedereen die het nodig heeft, sterkte met dit verlies.

Gebruikersavatar
hcptdg
Berichten: 36
Lid geworden op: 26 sep 2008, 09:34

Re: Jaap Klosse overleden

Bericht door hcptdg » 29 dec 2008, 22:45

De Nederlandse Horeca moet een groot man missen die veel heeft betekend voor de ontwikkeling van de bedrijfstak en het onderwijs. En die daarbij een aimabel mens was.

hans cp
Wel je bordje leeg eten!

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: Jaap Klosse overleden

Bericht door sjaak » 29 dec 2008, 23:02

iedereen die deze man aan zijn hart draagt gecondoleerd inderdaad een van de beste horeca mensen.

Plaats reactie