Chef-kok Las Palmas per direct weg

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Chef-kok Las Palmas per direct weg

Bericht door Webmaster » 08 okt 2007, 12:40

Erik van Dam is per direct als chef-kok vertrokken bij het Rotterdamse restaurant Las Palmas. Van Dam won drie maanden geleden nog het tv-programma Herman’s Helden, waardoor hij werd uitgekozen tot chef-kok van het nieuwe restaurant van Den Blijker.

Aan het vertrek van Van Dam ligt een verschil van mening ten grondslag. Van Dam wil inhoudelijk niet ingaan op het meningsverschil.

Donderdag 4 oktober zegde hij na overleg met mede-eigenaar David Crouwel van Las Palmas het contract op. Van Dam gaat per 1 maart 2008 aan de slag bij een nieuw te openen hotel in Utrecht.

Opvolging
Over de opvolging kan Van Dam melden dat zijn tv-rivaal Krispijn Wessel mogelijk de rol van chef-kok overneemt. Rotterdammer Krispijn werd kort na de uitzending aangetrokken door Den Blijker en Crouwel, ondanks dat hij in het tv-programma afviel. Ook is het mogelijk dat er een nieuwe chef-kok van buitenaf wordt aangetrokken.

Van Dam is geen onbekende in de Utrechtse hotellerie. Voor zijn avontuur bij Las Palmas werkte hij in Grand Hotel Karel V. In het Utrechtse hotel was hij souschef in Brasserie Goeie Louisa. Van Dam begon het koksvak in 1996 tijdens zijn stage voor de opleiding tot kok aan de Middelbare Hotel School in Apeldoorn.

Bron: http://www.missethoreca.nl
Kokforum.nl : de website voor koks

ijsbeertje
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
Locatie: Rotterdam

Bericht door ijsbeertje » 08 okt 2007, 15:04

dat erik het niet zo redde is al een lang bekent verhaal. en dat krispijn de vrij gekomen functie zal over nemen is de vraag. UIt zeer betrouwbare bronnen vinden zowel herman en david krispijn nog te onervaren voor de klus. las palmas moet in iedergeval een grote reorginisatie ondergaan. het restaurant draait niet optimaal en er zijn te weinig mensen in dienst met vakmanschap.

paulbrussel
Berichten: 147
Lid geworden op: 28 nov 2006, 13:57
Locatie: Brussel

Bericht door paulbrussel » 08 okt 2007, 17:02

Slecht voorbereid / management, zo'n enorm project dus?

ijsbeertje
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
Locatie: Rotterdam

Bericht door ijsbeertje » 08 okt 2007, 17:20

nee iets te onderschat en erik was er gewoon nog niet klaar voor.
je moet het wel kennen hoor 25 man leiding geven en 10 a15 koks per dag onder je houden nemen over dire verschillende keukens

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Bericht door Pluter » 08 okt 2007, 23:35

ijsbeertje schreef:je moet het wel kennen hoor 25 man leiding geven en 10 a15 koks per dag onder je houden nemen over dire verschillende keukens
Ook nog 's allemaal nieuw/vers aangetrokken personeel en dat op een krappe arbeidsmarkt.. Je kan je het totaalplaatje wel voorstellen.
Pfffff..... Dat gun ik (bijna) niemand..

Erik is een fijne vent. Hopelijk mag hij die auto wel gewoon een jaartje houden

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Den Blijker verdedigt keuze Las Palmas-kok

Bericht door Webmaster » 11 okt 2007, 13:41

Herman den Blijker staat nog steeds vierkant achter zijn keuze Erik van Dam aan te stellen als chef-kok van Las Palmas. Van Dam maakte begin deze week aan Misset Horeca bekend na drie maanden alweer te vertrekken. Eerder al verliet een andere door Den Blijker op tv gekozen kok binnen enkele maanden het restaurant.

Den Blijker is blijkbaar niet erg gelukkig in het aantrekken nieuwe chef-koks. Van Dam heeft het Rotterdamse visrestaurant Las Palmas na drie maanden alweer verlaten. Vorig jaar vertrok Lars Litz, die via het tv-programma ‘Herman zoekt Chef’ in het Amsterdamse restaurant Herrie belandde, na twee maanden.

Den Blijker vindt het jammer dat Van Dam weg is. Volgens Den Blijker was de werkdruk te groot. ‘Hij is ook wel enorm in het diepe gegooid. Ik sta nog steeds achter mijn keuze: Erik was en is technisch de beste’, aldus Den Blijker.

Van Dam meldde eerder deze week aan Misset Horeca dat een meningsverschil ten grondslag lag aan zijn beslissing te vertrekken. Van Dam wilde hierover inhoudelijk niet ingaan. Op persvragen aan het management van Den Blijker werd enkele dagen niet gereageerd. Vandaag kwam Den Blijker met een officiële reactie op het ANP.

Lars Litz werkt inmiddels wel weer voor Den Blijker. Hij is actief in de keuken van De Engel in Rotterdam. Ook verliezend finalist Krispijn Wessel, die het in het tv-programma Hermans Helden moest afleggen tegen Van Dam, werkt voor Den Blijker.

Wessel werkt voor Las Palmas. Den Blijker heeft Wessel na de uitzending aangetrokken. In de tv-serie mocht hij maar één kandidaat kiezen.

Bron: http://www.missethoreca.nl
Kokforum.nl : de website voor koks

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Verliezend finalist Hermans Helden geen chef Las Palmas

Bericht door Webmaster » 12 okt 2007, 07:52

Krispijn Wessel wordt niet de nieuwe chef-kok van het Rotterdamse visrestaurant Las Palmas van Herman den Blijker en David Crouwel. Wessel verloor de finale van Hermans Helden nipt van Erik van Dam, die vervolgens de chef-kok werd. Van Dam maakte deze week bekend te vertrekken bij Las Palmas.

Wessel is niet in beeld om chef-kok te worden. Het wordt iemand van buitenaf. We zijn momenteel in gesprek met een kandidaat. Voor het eind van het jaar staat er een nieuwe chef-kok in Las Palmas’, laat Crouwel weten.

Deze week maakte Van Dam bekend Las Palmas te verlaten. Van Dam sprak over een meningsverschil zonder er inhoudelijk op in te gaan. Crouwel stelt dat er geen sprake was van een meningsverschil.

Crouwel hierover: 'Een meningsverschil kun je altijd oplossen. Nee, we hebben allebei besloten dat het beter was om uit elkaar te gaan. We zijn op een goede manier uit elkaar gegaan. Las Palmas verdient een ervaren chef-kok, die organisatietalent heeft en goed kan koken'.

Bron: http://www.missethoreca.nl
Kokforum.nl : de website voor koks

Plaats reactie