Koks zijn geen dokters

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Koks zijn geen dokters

Bericht door Webmaster » 14 mei 2007, 12:42

Eenvoudig verteerbare voeding mag dan de trend zijn die ook veel moderne chefs over de hele wereld volgen, maar koks moeten geen dokters worden. Bij het bereiden en serveren van eten gaat het vooral om plezier.

Dat vindt de Franse culinair journalist Nicholas Rabaudy. Gasten beslissen zelf dat ze uit eten gaan ze mogen ze worden verwend.
De culinair journalist, die bekend staat als Michelin-kenner, was in het weekend van 11 en 12 mei te gast bij hotel The Grand in Amsterdam. In het kader van de culinaire manifestatie ‘Food, Stars en Art’ leidde hij een debat met Franse en Nederlandse sterrenkoks. Hij deed dat samen met de Frans-Nederlandse culinair expert Alain Caron.

Rabaudy verzorgde de inleiding op de discussie. Daarin gaf hij de culinaire ontwikkelingen na de Tweede Wereld Oorlog weer. De nouvelle cuisine ziet hij als de opkomst van het moderne koken.

‘In de jaren zeventig en tachtig is de echte smaak van producten belangrijk geworden. Vis smaakt echt naar vis. Daarvoor werd de vis bedekt met gratiné om te verdoezelen dat de ingrediënten niet vers waren’, aldus Rabaudy.

Bron: http://www.zibb.nl/horeca/
Kokforum.nl : de website voor koks

LWK
Berichten: 113
Lid geworden op: 22 aug 2006, 11:01
Locatie: Amsterdam

Bericht door LWK » 17 mei 2007, 12:37

Denk ook dat hier wel wat inzit.

Maar een beetje kennis kan geen kwaad.

Plaats reactie