Illegale knoflook overspoelt Europa

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Illegale knoflook overspoelt Europa

Bericht door Webmaster » 10 okt 2006, 16:35

De Europese markt wordt overspoeld door illegale verse knoflook uit China, waarbij handelaren en smokkelaars de importtarieven massaal ontduiken. Volgens het Europese fraudebureau OLAF bedraagt de schade voor de Europese belastingbetaler inmiddels 60 miljoen euro.

Verse knoflook kan uit een groot aantal landen belastingvrij worden ingevoerd in de Europese Unie. Maar voor China geldt dat niet. Smokkelaars proberen daarom de Chinese herkomst te verhullen. Ze laden containers bijvoorbeeld over in landen als Jordanië, Rusland, Servië, Turkije, Bulgarije en Thailand.

China produceert zeer veel knoflook tegen lage kostprijzen. Smokkelaars kunnen op een container 24.000 euro besparen als ze de importbelastingen ontduiken.
Kokforum.nl : de website voor koks

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 10 okt 2006, 23:08

Kan me haast niet voorstellen dat knoflook al meer dan 24 000 euro per container kost, laat staan 24 000 winst. Ik gok dat we het eerder over 2400 hebben.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 11 okt 2006, 14:22

Pieter schreef:Kan me haast niet voorstellen dat knoflook al meer dan 24 000 euro per container kost, laat staan 24 000 winst. Ik gok dat we het eerder over 2400 hebben.
wat kost een streng knoflook ??

zeg dat er 24 van in een veiling kist passen... die staan zeker 8 hoog en 6 breed ... dus dat is al 1152 strengen knoflook en dan ook nog een keer of 14 a 15 in de lengte...

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 11 okt 2006, 19:16

Geen idee wat kost een streng knoflook ?

17380 strengen naar jou berekening. Oke die 24 000 euro haal je misschien wel, maar 24 000 besparen op dat bedrag is wel erg veel.

Maar goed, waar hebben we het weer over :D

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 11 okt 2006, 21:12

heel veel knoflook..

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 11 okt 2006, 21:59

Ik hou wel van knoflook, maar veel mensen kunnen het niet goed gebruiken. Knoflook kun je in een aantal smaken laten terug komen. Het pittige van de rauwe knoflook, het zoete van de gepofte, afijn erg lekker allemaal, maar meestal net niet het goede. En natuurlijk altijd met mate.
Er was eens een programma van een engelse chef die naar frankrijk ging, en daar aten ze gewoon goede knoflook met extra vierge olijfolie dr op, zo uit de oven in de schil gepoft.

Jantine
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 apr 2006, 09:18
Locatie: Baneuil

Bericht door Jantine » 12 okt 2006, 00:08

Mijn buurvrouw laat de knoflook altijd verbranden dat stinkt :roll:

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 12 okt 2006, 07:14

Jantine schreef:Mijn buurvrouw laat de knoflook altijd verbranden dat stinkt :roll:
haha kanik me iets bij voorstellen.

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 12 okt 2006, 09:32

Ik zie het jamie oliver wel eens doen, knoflook krokant bakken in de pan ( net als gember ) Ik heb zelfs eens ergens gewerkt waar ze knoflook kort krokant frituurden. Echt zo smerig naar mijn mening. De hele smaak van de knoflook wordt daarmee verpest.
Over smaak gesproken. Die kant en klare knoflook pasta's in potten en pakken bah.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 12 okt 2006, 09:36

Ja..die knoflook als die te warm gefituurd is, wordt het te bitter idd.

Ben wel fan van knoflook!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Jantine
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 apr 2006, 09:18
Locatie: Baneuil

Bericht door Jantine » 12 okt 2006, 10:57

Oeh ja die knoflookpulp dat is om over je nek te gaan om het grof te zeggen. Brrrr

Jantine

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 12 okt 2006, 14:49

beter je eigen pulp maken..

van gare knoflook

Jantine
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 apr 2006, 09:18
Locatie: Baneuil

Bericht door Jantine » 12 okt 2006, 20:57

Ja ik kan echt niet begrijpen dat mensen die kant en klare pulp gebruiken dat is gewoon echt smerig. Blech.

Jantine

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 13 okt 2006, 00:37

best bitter is het, en vaak ook nog eens erg zout.
Wij maakten dat regelmatig zelf, gewoon een paar strengen schoon maken, en dan wat olie er op op en fijn draaien.
Zowiezo ben ik van verse knofook, ik gebruik ook nooit een pers, jullie ?
Veels te veel werk dat schoonmaken, liever even lekker hakken.

Oook lekker btw, pommes pont neuffe, met daarover zeezout, gehakte tijm, rozemarijn en knoflook. Even de knoflook onder de warmtelamp of boven de kachel licht drogen, super.

Gebruikersavatar
kookspook
Berichten: 56
Lid geworden op: 26 okt 2004, 13:24
Locatie: Rijswijk
Contacteer:

Bericht door kookspook » 26 nov 2006, 17:13

Wie heeft er dan ook ervaring met wilde knoflookbladeren, kwam ik laatst in Schotland tegen.
Het gaf een heel fijn knoflookparfum af, maar het meurde niet.
De kelner is nooit zo snel, of mijn koksmes achterhaald hem wel.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Wilde knoflook

Bericht door Leo » 26 nov 2006, 21:15

Ja dat is heel lekker
Wilde knoflook of in het dit Barlauch.

lekker in soepen en sauzen.
mooie smaak idd
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re:

Bericht door cyrano » 23 jan 2009, 19:03

kookspook schreef:Wie heeft er dan ook ervaring met wilde knoflookbladeren, kwam ik laatst in Schotland tegen.
Het gaf een heel fijn knoflookparfum af, maar het meurde niet.
Look-zonder-look (Alliaria petiolata)?

Dat is een inheems plantje dat de geur van look heeft, maar weinig of niks van de smaak. Er zijn er nog wat andere, zoals Daslook..

Plaats reactie