Rel over smaaklessen op scholen

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Rel over smaaklessen op scholen

Bericht door Webmaster » 13 sep 2006, 17:40

Restaurantorganisatie Euro-Toques voelt zich bedonderd door het ministerie van LNV omdat het bij het opzetten van smaaklessen op scholen is buitengesloten. De club is zo gepikeerd dat het per direct de samenwerking over de smaaklessen opzegt. In een brief noemt voorzitter Fred Dijsselbloem de overheid onbetrouwbaar.

In een brief uit Dijsselbloem zijn ongenoegen namens zijn organisatie. Het probleem spits zich toe rond een financiële toezegging aan Euro-Toques om op grote schaal smaaklessen op scholen te geven. Deze toezegging werd begin dit jaar door een medewerker van LNV gedaan tijdens de EFFF in Maastricht.
Op 7 september ontving Euro-Toques een e-mail waarin stond dat wegens tijdsgebrek geen communicatie mogelijk was, te meer omdat de eerste smaakles op 12 september zou zijn. Deze les, met minister Veerman en Pierre Wind, werd in de media bruid uitgemeten.

Euro-Toques hekelt het ministerie omdat het in de uitvoerende fase geen enkele inspraak heeft gehad in de presentatie van de eerste smaakles. Ook over het lespakket en de inhoud van de leskist is geen contact geweest, terwijl Euro-Toques al elf jaar vecht om smaaklessen breed in te zetten in scholen.

‘Op deze wijze is van samenwerking geen sprake en is Euro-Toques slechts ingeschakeld om koks en scholen te koppelen en het administratieve werk tegen minimale vergoeding uit te voeren. Zonder naar buiten toe als initiatiefnemer te worden genoemd. Gezien de onbetrouwbaarheid van de overheid heeft het bestuur besloten op deze wijze geen verdere samenwerking aan dit project te verlenen’, aldus Dijsselbloem in een brief.

Euro-Toques stapt niet van het geloof af om smaaklessen te houden in scholen. Het gaat op eigen voet verder en heeft scholen en koks gevraagd contact te zoeken om lesmateriaal te overleggen.


Wat vinden jullie zal het goed zijn om smaak lessen te geven op scholen ?
Kokforum.nl : de website voor koks

bde_man
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 sep 2006, 20:21
Locatie: Heiloo

Aansluiting en communicatie

Bericht door bde_man » 13 sep 2006, 21:24

Jammer om zoiets weer te horen. Het bedrijfsleven staat steeds verder van school af.
Slecht voor het imago voor de Horeca. De communicatie is al niet zo best met school.

quote:
Zijn koks niet een beetje te opvoedend bezig tegen gasten?
Cooking Master

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 14 sep 2006, 00:06

dat ligt helemaal aand de kok

en idd comuniseren dat zouden we eerst moeten leren.
en laten we dan pas aan lesgeven gaan denken.
want iemand iets door de strot duwen werkt niet. ook al begin je er als eerste mee.
degene die kan overtuigen waarom het leuk is om het door te slikken die slaagt pas in zijn missie.

danny
Berichten: 201
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny » 14 sep 2006, 14:09

Ik vindt dat niks aangerekend kan worden aan het bedrijfsleven!!!
En een top iniatief van euro T....


Het ligt bij de scholen!!naar mijn mening.
tja

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Rel rond smaaklessen voorbij

Bericht door Webmaster » 13 okt 2006, 17:24

De bonje tussen restaurantorganisatie Euro-Toques en het ministerie van Landbouw over smaaklessen op scholen is voorbij. De twee partijen hebben hun onenigheid bijgelegd. Euro-Toques voelde zich gepasseerd ondanks toezeggingen van het ministerie.

Voorzitter Fred Dijsselbloem van Euro-Toques laat in Misset Horeca weten dat de ruzie over smaaklessen is bijgelegd. Koks van Euro-Toques verlenen nu hun medewerking aan de lessen op scholen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het lespakket, dat eerder door Euro-Toques is ontwikkeld.
Vorige maand ontstond er een rel toen bleek dat het ministerie van Landbouw gestart was met het geven van smaaklessen op scholen, zonder daarvoor gebruik te maken van de kennis van Euro Toques. Deze samenwerking werd begin dit jaar toegezegd tijdens de EFFF in Maastricht.

Fred Dijsselbloem haalde in september flink uit naar Landbouw. In een pittige brief noemde hij de overheid onbetrouwbaar. ‘Op deze wijze is van samenwerking geen sprake en is Euro-Toques slechts ingeschakeld om koks en scholen te koppelen en het administratieve werk tegen minimale vergoeding uit te voeren’, schreef Dijsselbloem.

http://www.euro-toques.nl/
http://www.efff.nl/
Kokforum.nl : de website voor koks

Plaats reactie