Nieuwe horecava 2007 bekend

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Nieuwe horecava 2007 bekend

Bericht door styliekokie » 04 mei 2006, 16:37

Horeca Branche Instituut, Koksgilde en Gastvrijheidsgilde slaan handen ineen. Samen met Amsterdam RAI zetten zij op de komende Horecava één nationaal podium voor topwedstrijden in de horeca neer. Het evenement krijgt de nieuwe naam ‘Het Nationaal Kampioenschap Horeca’. Alle koks, kasteleins, gastheren en gastvrouwen vinden hier hun eigen competitie: van leerling tot meester. Ook krijgen de wedstrijden een nieuwe opzet. Er vinden alleen nog finales plaats en er gaat meer interactie met het publiek komen. De samenwerking past bij de visie van Horecava om op de beurs de beleving van het horecavak centraal te zetten.

Horecava moet als hét landelijke horeca-evenement het toneel zijn voor de topwedstrijden in de horeca, aldus het Horeca Branche Instituut en de Gildes. Voorheen organiseerden het Horeca Branche Instituut en de Gildes apart hun wedstrijden, ook op Horecava. Het Horeca Branche Instituut denkt al langer na over een andere wedstrijdformule: “We willen graag een groter platform om te laten zien wat onze leerlingen kunnen. Het is goed dat hun wedstrijden onderdeel zijn van wedstrijden voor de hele branche.” Ook het Koks- en Gastvrijheidsgilde zijn blij met de samenwerking: “We willen graag het hele vak vertegenwoordigen en daar horen ook de leerlingen bij. Zij zijn immers de toekomst.”

De Nationale Kampioenschappen blijven zich zowel op koken als gastheerschap richten. De wedstrijden richten zich op verschillende doelgroepen. Op het gebied van koken zijn er wedstrijden voor leerlingen, jonge koks en ervaren chef-koks. Topcuisiniers blijven strijden om de befaamde Gouden Koksmuts. Ook de gastvrijheidswedstrijden kennen vier niveaus, waarbij de top voor de tweede maal meedingt naar de Gouden Gastvrijheid Award. Bovendien is er bij beide categorieën aandacht voor specifieke horecafuncties zoals hotelreceptionisten en kasteleins. Het complete wedstrijdprogramma is begin september bekend.

Horecava 2007 vindt plaats van maandag 8 tot en met 11 donderdag januari 2007 in Amsterdam RAI.
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

Plaats reactie