Kortgeding cuisinier Van Grunsven tegen baron

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Kortgeding cuisinier Van Grunsven tegen baron

Bericht door Webmaster »

Het conflict tussen bestuurslid Jos van Grunsven van Euro-Toques en baron Frans van Verschuer over het huurcontract van cuisinier Van Grunsven staat los van de restaurantclub Euro-Toques. Van Grunsven is een zaak gestart tegen de eigenaar van land Mariënwaardt, baron Frans van Verschuer.

Mariënwaardt is een soort clubhuis van ons. Maar de zaak tussen Van Grunsven en de baron staat los van onze organisatie. Wel hebben we de baron een voorstel gedaan voor een nieuwe huurperiode. Hij zal voor 11 februari met een tegenvoorstel komen’, aldus voorzitter Fred Dijsselbloem van Euro-Toques.
Van Grunsven moet per 11 februari het landgoed verlaten, zo bleek tijdens het kortgeding vorige week. Hij exploiteert de Nieuwe Refter in een van de bijgebouwen op het landgoed. Hij verzorgt er feesten en partijen, geeft er kookcursussen en betaalt een deel van de opbrengst als commissie aan de baron.

De baron is van mening dat er meer uit de exploitatie van het landgoed te halen valt. Met het opzeggen van het contract ziet hij Van Grunsven niet meer als exclusieve exploitant, maar als één van de mogelijke cateraars op het landgoed. Volgens advocaat Nieuwenhuys van Van Grunsven is dit onredelijk en onbillijk. Hij eist dat Van Grunsven zijn werk exclusief kan blijven doen op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per dag.

De kortgedingrechter doet uiterlijk op 8 februari uitspraak.
Kokforum.nl : de website voor koks
Gartulo
Berichten: 10
Lid geworden op: 24 jul 2021, 10:27

Re: Kortgeding cuisinier Van Grunsven tegen baron

Bericht door Gartulo »

Nu hebben velen een kwestie van hoe ze burgerschap kunnen krijgen in Nederland. Omdat de levensstandaard in alle parameters veel hoger is dan in andere landen. Het minimale salaris is 1600 euro per maand en het pensioen is 900 euro. Comfortabele omstandigheden voor de Russisch spreidingige bevolking. Er is volledige keuzevrijheid. Geweldig, toch?) Er zijn echter ook de nadelen van het leven in een bepaald land. Bijvoorbeeld - klimaat. Niet iedereen houdt van frequente regens en hoge luchtvochtigheid. Het is noodzakelijk om niet alleen aandacht te besteden aan hoge salarissen, maar ook op het niveau van kosten. Er zijn slechts 4 maanden decreet in het land, dat ook verre van geschikt is voor iedereen. Als dit onderwerp interessant voor u is, gaat u naar de blog https://hodak.nl/blog/grazhdanstvo-niderlandov/. Alle kenmerken van het leven in Nederland worden gedetailleerd beschreven.
Plaats reactie