Welke pannen gebruiken jullie

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Erik Bos
Berichten: 8
Lid geworden op: 24 apr 2006, 15:09

Welke pannen gebruiken jullie

Bericht door Erik Bos » 25 apr 2006, 00:31

Hallo, ik ben student en die hebben van die sch** pannen waar de handvaten steeds van vastgeschroeft moeten worden.

Dus dacht ik ik koop een nieuwe set,.....Ik ben wel enorm geschrokken een goede set begint bij 500 euro.

Ik heb dus maar 1 pannetje gekocht (nog steeds 60 euro voor 1,5 liter groente pannetje.

Ik was nu wel nieuwschierig hoe jullie dat oplossen. Is dat normaal zoveel ge;ld voor een pan en wat is het verschil tussen al die bodems en matrialen?

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 25 apr 2006, 00:46

voor thuis gewoon een setje van de blokker je kan natuurlijk wel kiezen voor gelaste handvaten (hoe meer las punten hoe steviger)
voor advies ga je naar een goede winkel en relativeer zelf

dikke bodem geleid warmte beter - of je thuis op een 2 kleine en 2 grote pits goede warmte verdeling hebt ?

dikke wanden blijft het eten langer warm - hoe lang laat jij het eten in de pan staan als het klaar is ?

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 25 apr 2006, 02:30

ik vond voor thuiis die BK pannen wel oke..

ps novi in Yerseke zaijn ze maar 40% van de normale prijs :D

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 27 apr 2006, 18:22

Op de zaak eigenlijk gewoon de normale tefal pannen, omdat ze zo goedkoop zijn eigenlijk elke maand wel een paar nieuwe.

Pannen voor thuis zou ik niet zo gek veel eisen aan stellen. Kookpannen gewoon volledig uit metaal. Geen plastic handvaten.
Zorg voor een grote soeppan ( kan handig zijn voor bouillon )
Een of 2 kleinere voor aardappels en groenten.
En een of 2 steelpannen.
Voor het stoven een mooie casserole, of een plaatstalen model.
Voor het bakken een grote en kleine sauteuse, of koekenpan.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 27 jun 2006, 15:19

op de zaak hebben we DeMeyere pannen. geweldig materiaal is dat

Jumper
Berichten: 76
Lid geworden op: 13 jan 2006, 22:12
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen

Bericht door Jumper » 27 jun 2006, 22:59

Thuis stel ik niet zo hoge eisen aan pannen, kook toch bijna nooit thuis.

Op het werk is het gewoon kl*te, mijn baas doet mijn anti-aanbak pannen gewoon in de vaatwasser, daar kunnen ze dus gewoon niet tegen. En ik vervolgens weer k*ten met m'n tongetjes in de pan.
Groeten Frans

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 27 jun 2006, 23:21

Look pannen en Matfer
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 28 jun 2006, 09:13

Als je niet op het geld moet letten, wat vind je dan beter ?

Goedkope tefal pannen, en zodra de eerste krassen komen nieuwe kopen.
Of meteen goede dure pannen, goed verzorgen, en zelden nieuwe kopen.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 29 jun 2006, 07:24

dit matfers zijn niet echt bakpannen, meer om op te warmen..
gaan wel heel lang mee..
die tefal pannen vind ik niets, liever lekker zware..


Heb thuis 'n Creuset bakpan...helaas bakt die snel aan.
weet nog niet hoe ik daar mee moet koken.
:cry:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 29 jun 2006, 10:27

Ik ben van de lichte pannen juist. Vaak hebben we een drukke lunch met een dubbele zit diner. Wat dan kan inhouden dat er 100 tot 120 couvert diner zitten. Als je dan aan de entremetier staat ben je na 1 avond popey.

pannenhandel.nl
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 okt 2010, 10:25

Re: Welke pannen gebruiken jullie

Bericht door pannenhandel.nl » 26 okt 2010, 10:31

Sinds kort is pannenhandel.nl begonnen met de verkoop van echte Haute Cuisine pannen. Naast de Haute Cuisine pannen hebben ze nog een tal van andere merken zoals het Engels merk: Swift.
De webshop is nog niet helemaal klaar en er moeten nog een hoop producten worden toegevoegd. Hou ze in de gaten want de prijzen zijn goed en de kwaliteit is zelf nog beter. Karen & Marinus staan al 25 jaar op de markt met al hun pannen dus ook daar kunt u terecht voor al uw vragen en geef ze anders een belletje. Telefoonnummer is te vinden op de website http://www.pannenhandel.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

Plaats reactie