Koken van Kreeft

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Koken van Kreeft

Bericht door Leo » 16 apr 2006, 08:36

Hoe koken jullie je kreeftje af?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 16 apr 2006, 09:17

court bouillon, kreeft met de kop er in, na 2 sec laten vallen, en dan 7 min als ie gaar moet, anders na 3 a 4 er uit voor verdere bewerking.

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 16 apr 2006, 13:33

courtbouillon, mes door de kop daarna meteen in de pan,
7 min voor een 500 gr kreeft
per 100 gr extra 1 min erbij

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 17 apr 2006, 00:26

Het mes door de kop wordt vaak gedaan om de kreeft op een humane manier te laten sterven. Ik kan me hier volledig in vinden, alleen vind ik dat er te veel court bouillon op deze manier de kreeft in loopt, en voor mijn gevoel heeft de kreeft zo minder smaak.

mark_s
Berichten: 120
Lid geworden op: 03 nov 2005, 12:02
Locatie: Enkhuizen

Bericht door mark_s » 17 apr 2006, 00:43

ik laat de kreeft in mijn kokende bouillon zakken .
(levend, als we hem als garnituurgebruiken voor in de Bisq), maar mocht ik het vlees voor cocktails of zoiets gebruiken dan gaat eerst het mes door zijn kop want dan verkrampt het vlees nietzo erg.

Ik kook de kreeft 2 minuten en laat het afkoelen in de bouillon.

mocht er echter geen tijd zijn dan gaat de kreeft 6 minuten in de kokende bouillon.

marnix
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2004, 03:38
Locatie: Hardinxveld

Bericht door marnix » 18 apr 2006, 00:09

6 minuten levend in een rookoventje op een hoge vlam op de kachel

werkt ook

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 18 apr 2006, 18:15

Heb in een zaak gewerkt waar er zoveel kreeft doorheen ging dat ze op stoomrekken de oven in gingen. Alleen duurt het dan langer voordat ze dood zijn, dus weet niet hoe ik daar achteraf op moet terug kijken. Natuurlijk de oven voorverwarmen en snel die rekken er in, maar toch. Water blijft het snelst. Maar als je er op een avond een kleine 80 a 100 moet verwerken duurt het wel lang in de court bouillon :)

Kreeft doet me denken aan de BBQ vorig jaar, dood blancheren in court bouillon, dan open snijden, knoflookolie dr op, en dan op de BBQ. Was echt super.

Evert
Berichten: 52
Lid geworden op: 13 mar 2006, 22:07
Locatie: Vlissingen
Contacteer:

Bericht door Evert » 18 apr 2006, 23:16

in de kokende court bouillon, weer even aan de kook laten komen
en van de plaat halen. bij 500 grams kreeftjes ongeveer 5 a 7 minuten
een kreeft insteken in de kop heeft geen zin, een kreeft heeft meer dan 1 zenuw stelsel,
als je ze allemaal wil raken sta je in zijn kop te roeren.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 18 apr 2006, 23:35

heb wel eens ergens kreeft gekocht en daar moesten we ze met koud water opzetten. Het idee, was de kreeften in "coma" raakte en niet van voelden...Tja..of dat nou echt waar was.

:roll:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

kokkie79
Berichten: 39
Lid geworden op: 17 mar 2005, 00:04
Locatie: Heemskerk, Noord Holland

Bericht door kokkie79 » 19 apr 2006, 20:33

Hm, mes door de kop geeft zo'n ongelovelijke troep op je werkbank.

7 min. in court-bouillon.

Plaats reactie