McDrek

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Poethje
Berichten: 28
Lid geworden op: 25 nov 2005, 16:32
Locatie: Geleen

McDrek

Bericht door Poethje » 30 mar 2006, 08:22

Nou kom maar op allemaal.
Wat vinden we van Mcdonalds food?
En eten jullie er ook weleens?

Ik persoonlijk vind af en toe (eens per maand) een quarter pounder wel lekker....of ja lekker. Dan heb ik er gewoon zin in.Komt misschien door de alcohol????

:lol: :lol:
Het leven is net een doos bonbons,
je weet nooit wat erin zit....

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 30 mar 2006, 10:55

Ik kom er ook wel eens. Vaak even snel eten voordat ik naar de film ga.

Vaak hoor je dat koks het grootste woord hebben over deze ketens maar dat vind ik een beetje hypokriet. Veel van hen hebben wel eens gewerkt in zo'n type keuken als leerling of vakantiehulp. En buiten dat eet iedereen wel eens wat minder. snackbar, fastfood, etc..
Als je er puur sec als kok naar kijkt is het wel gewoon smakeloos, vet, niet voedzaam.

mark_s
Berichten: 120
Lid geworden op: 03 nov 2005, 12:02
Locatie: Enkhuizen

Bericht door mark_s » 30 mar 2006, 12:10

ik heb er 1 maand gewerkt.
alles moet er echt super schoon zijn.
ik mocht zelfs geen rol vuilniszakken op de werkbank leggen.

nu ik weet hoe alles binnen komt heb ik er eigenlijk nooit meer zin in.
maar soms haal ik er nog wel zo'n donut, die zijn wel lekker.

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 30 mar 2006, 16:55

ik vind eten van de mac beetje allemaal hetzelfde smaken het is erg zout maar afentoe is wel lekker als je effe iets snel wil eten :D
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 30 mar 2006, 23:11

ik heb net onderweg naar huis een mckroket gekocht en cheese burger...
best lekker..'s nachts...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 30 mar 2006, 23:44

iemand supersize me al gezien ?
heb niks met de mac geef mij maar burgerking of febo als het dan toch een vette bek moet zijn.

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 31 mar 2006, 07:50

Heb een keer bij de burgerking gegeten, leek wel of die burger tussen de houtskool had gelegen, vieze rooksmaak dr aan. Kom er dus niet meer terug.

Dat hele supersize me is gewoon 1 grote propaganda. Een maand later heeft iemand precies het zelfde gedaan, maar dan bewust gezonde dingen genomen bij de mac, en die is een paar kilo afgevallen. Nu is er natuurlijk minder keus voor gezonde dingen bij de mac. Die man wilde gewoon zo dik mogelijk worden in die maand.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 31 mar 2006, 21:34

gedver MC

marnix
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2004, 03:38
Locatie: Hardinxveld

Bericht door marnix » 02 apr 2006, 01:26

Soms heb je van die hunkeringen

dan "verheug" ik me erop

Maar zodra ik een hap neem is het op een of andere manier een teleurstelling

Soort van nee niet het geen wat ik had gehoopt

Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 02 apr 2006, 09:44

Pierre wind heeft ooit eens zo'n hele hamburger uit elkaar gehaald en vertelt wat al die loss ingredienten met je mond doen. Eerst de sesamzaadjes die je gehemelte prikkelen en een hongergevoel schijnen op te wekken etc.. Met name veel zout gebruiken, goedkope smaakmaker. En het zet mensen aan meer te drinken.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 02 apr 2006, 10:40

en wat denk je dan van die friet saus....ook zo lekker!
:D

heeft iemand deze wel eens nagemaakt?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 02 apr 2006, 22:30

Hou op ! 8)

Ik heb met 2 koks gewerkt die als levensdoel hadden om die saus na te maken in elk vrij uurtje wat er was op de zaak.
Heb die 2 eens een uur ruzie horen maken om die groene kruiden spikkels die er in zaten.

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 03 apr 2006, 08:22

knoflook en dille

mark_s
Berichten: 120
Lid geworden op: 03 nov 2005, 12:02
Locatie: Enkhuizen

Bericht door mark_s » 03 apr 2006, 22:51

probeer eens kreeften puree voor de ontkoppelde keuken.
mengen met hangop en het smaakt naar zo'n mac sausje.
kwamen we op school bij toeval achter.

mark_s
Berichten: 120
Lid geworden op: 03 nov 2005, 12:02
Locatie: Enkhuizen

Bericht door mark_s » 03 apr 2006, 22:53

het is een vrij dikke pasta uit een pot (ik weet alleen geen naam meer)

Poethje
Berichten: 28
Lid geworden op: 25 nov 2005, 16:32
Locatie: Geleen

Mcdrek

Bericht door Poethje » 16 apr 2006, 20:41

Heey Ralph,

Alsof jij nog nooit een burger van de mc gehad hebt????
Ik wed van wel...
Btw hoezo noem jij jezelf chef de partie in je profiel....?
Je bent toch leerling?

Greetz
Het leven is net een doos bonbons,
je weet nooit wat erin zit....

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 16 apr 2006, 23:39

demi chef ;) staat op me contract.... ja heb wel eens mc op maar vind het zeker niet lekker. is ook al zeker een half jaar geleden dat ik er gegeten heb.

Poethje
Berichten: 28
Lid geworden op: 25 nov 2005, 16:32
Locatie: Geleen

mcdrek

Bericht door Poethje » 17 apr 2006, 14:16

Haha ok,

Mcdrek gaat niet om de lekker volgens mij, maar af en toe heb je daar weleens zin in volgens mij....
Ik noem mijn leerlingen aan de patisserie voortaan ook demi-chef....

mzzl

ps.....fijne pasen allemaal gehad....?
Het leven is net een doos bonbons,
je weet nooit wat erin zit....

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 17 apr 2006, 21:13

Demi chef is toch aankomend chef de parti ? Naar mijn mening sta je als leerling nog net daar onder. Zodra je je diploma hebt ben je demi chef dus ;)

Btw kwam dit laatst tegen.
http://rapidshare.de/files/18196445/McD ... s.pdf.html

Hoop MSG :)

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 17 apr 2006, 21:18

oke dan ben ik leerling met een contract van een zelfstandige dus... :shock:


sta ook niet meer in de patisserie btw

Poethje
Berichten: 28
Lid geworden op: 25 nov 2005, 16:32
Locatie: Geleen

Mc drek

Bericht door Poethje » 17 apr 2006, 22:56

haha ok maar ik sta in de patisserie maar zal voortaan alle leerlingen (in de hele keuken) demi-chef noemen...jij ook pieter?
Ralph als het jou eerste jaar is daar dan krijg je nooit een vast contract alleen een jaar contract dus....

Ach ja...

Mzzl
Het leven is net een doos bonbons,
je weet nooit wat erin zit....

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 18 apr 2006, 00:36

wie zegt dat ik een vast contract heb ??????

Poethje
Berichten: 28
Lid geworden op: 25 nov 2005, 16:32
Locatie: Geleen

Mcdrek

Bericht door Poethje » 18 apr 2006, 07:20

Laat ook maar zitten.
Ik ga er niet verder op in.

Maar ik denk dat we elkaar verkeerd begrijpen ofzo....
Waar ga je volgend jaar werken?

mzzl
Het leven is net een doos bonbons,
je weet nooit wat erin zit....

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 18 apr 2006, 13:48

ja dat zal het dan zijn.. wat wil je nou eigenlijk zeggen ?

waar sommige mensen zig druk over maken :roll:

volgend jaar hoop ik nog een tijdelijk :P contract te krijgen

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 18 apr 2006, 18:18

Ach kom op laat iedereen lekker in zijn waarde. Iedereen moet ergens beginnen, en jij bent ook leerling geweest poethje ... ;)

Bovendien als ik herman zoekt chef die dan zit het niveau van een leerling hoger dan dat van die chefs van al die vreetschuren die daar langs komen.

kokkie79
Berichten: 39
Lid geworden op: 17 mar 2005, 00:04
Locatie: Heemskerk, Noord Holland

Bericht door kokkie79 » 24 apr 2006, 17:35

saus is gewoon te koop als 'MAD sauce' bij de VOMAR :lol:

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 24 apr 2006, 18:01

Dan is er wat mis met je smaakpapillen want dat is dus totaal andere saus. Alleen de gele kleur en groene spikkels doet me aan mac saus denken. Overigens ook te krijgen bij konmar en AH ;)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 24 apr 2006, 22:03

ik heb nog twee kuipjes mc. saus in de koelkast....
binnenkort maar eens frietjes bakken en dan lekker met die sauc opeten...

mmmmm...lekker
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Jantine
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 apr 2006, 09:18
Locatie: Baneuil

Bericht door Jantine » 24 apr 2006, 22:15

Die mad saus smaakt inderdaad heel anders..

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees » 31 jul 2006, 12:55

Voor de vette bekken :P

bigmac saus
1/2 cup of mayonnaise - *
2 tablespoons french dressing- *
4 teaspoons sweet pickle relish - volgens mij is dat augurk?
1 tablespoon finely minced onion- fijn gesnipperd ui
1 teaspoon white vinegar- witte wijn azijn
1 teaspoon sugar- suiker
salt-zout

recept van http://www.topsecretrecipes.com

Hier nog meer vette bek recepten :P

http://www.googlethedamnthing.com/mirror/mcd/

Afbeelding
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 31 jul 2006, 13:13

getver maar waarschijnlijk super fake.. wie doet zoiets in een bakje dat zie je toch :S

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Cees » 31 jul 2006, 13:28

Ja lachen he! Toch , als het mij gebeurde .....dan nam ik toch echt wel even een hap van zijn kuif....ben ik benieuwd naar:)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 04 aug 2006, 19:44

je kan die kammen wel eten...maar..je moet ze echt lang koken..
en eerst afkrabben. Bij de oude rosmolen werkte daar wel eens mee.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 04 aug 2006, 21:42

Leo schreef:je kan die kammen wel eten...maar..je moet ze echt lang koken..
en eerst afkrabben. Bij de oude rosmolen werkte daar wel eens mee.
in hongarije ook stond heel lang te koken en kwam een hele hoop derrie uit :S

eeuwejan
Berichten: 9
Lid geworden op: 15 feb 2008, 11:52
Locatie: Friesland
Contacteer:

Bericht door eeuwejan » 15 feb 2008, 13:16

koffie en voor de vrouw een flurrie met rollo voor de rest laat ik het staan

Dii-Jee
Berichten: 29
Lid geworden op: 28 jan 2008, 22:20
Locatie: Alphen aan den Rijn

Bericht door Dii-Jee » 16 feb 2008, 14:43

echt een big mac vond ik altijd helemaal geweldig.
TOTDAT ik me meer met koken ging bezig houden.
Wat een slappe hap vind ik het nu!

ingenting
Berichten: 49
Lid geworden op: 19 mar 2007, 19:49
Locatie: Assen, Drenthe

Bericht door ingenting » 19 feb 2008, 12:28

Ik ben al 7 jaar lang geen mcDonalds in gestapt, zegt volgens mij wel genoeg :wink:

Dii-Jee
Berichten: 29
Lid geworden op: 28 jan 2008, 22:20
Locatie: Alphen aan den Rijn

Bericht door Dii-Jee » 19 feb 2008, 17:57

ik ga gewoon zelf een keer een verse big mac maken :wink:

Plaats reactie