Slakken

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
roel zeilstra
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 mar 2006, 19:08

Slakken

Bericht door roel zeilstra » 26 mar 2006, 21:27

Wie weet waar ik in Groningen, of in de buurt goede eetbare slakken kan kopen

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 26 mar 2006, 21:34

wil je verse of blik?

ik vind blik slakken ook gewoon super lekker...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

roel zeilstra
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 mar 2006, 19:08

Bericht door roel zeilstra » 27 mar 2006, 09:15

het liefst vers, want die uit blik heb ik al eens geprobeerd maar nu wil ik verse proberen

LordMureland
Berichten: 10
Lid geworden op: 13 okt 2005, 12:15

Bericht door LordMureland » 27 mar 2006, 11:28

Ik heb bij De Heeren van Harinxma verse slakken gegeten en de chef-kok Marc van Gulik vertelde mij toen dat hij ze in de regio (Friesland) ergens kocht. Misschien even bellen? (Marc is inmiddels wel ergens anders een eigen restaurant begonnen, vroeger de Hoefslag)

Op internet gevonden: http://www.helixescargots.nl (amateuristische site, misschien meer verstand van slakken kweken:-) )

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 27 mar 2006, 17:35

op Lauswolt heb ik toen ook super gegeten!!!
maar geen slakken in elk geval..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door willem » 01 apr 2006, 13:09

die op lauswolt waren slakken van de kinkhoarn een kleine kweker die exlusief alleen aan van gullick leverde.1 keer per half jaar slakken koken,uithalen en wecken met zn allen ,de kweker zit in burgum.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 02 apr 2006, 10:34

ja..hoe lang moet je die dingen eigenlijk koken?

in bouillon ofzo?...ik heb nog nooit slakken gekookt..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie