Hertenrugfilet

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
BrAd
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 dec 2016, 12:49

Hertenrugfilet

Bericht door BrAd » 19 dec 2016, 12:59

Hallo allemaal,

Met oud en nieuw ga ik voor 11 personen o.a. hertenrugfilet bereiden. Omdat we op een strakk schema zitten wil ik zo goed mogelijk benaderen wanneer ik de hertenrugfilet de oven in doe, vandaar de vraag: hoe lang, op welke temperatuur en op welke ovenstand.

Zelf had ik het volgende in gedachte:

Aanbraden aan alle kanten, voorverwarmde oven op 120 graden, stand hetelucht zonder onder en bovenwarmte, mijn schatting is dat het er dan zon 25-35 minuten in moet (ik ga voor een kerntemperatuur van 50-55 graden). Heeft iemand ervaring en een wat meer nauwkeurige tijd?

Ik wil graag op een wat lagere temperatuur garen voor een gelijkmatig resultaat, maar ook weer niet te laag omdat dan de uitschieter qua tijd te groot kan zijn voor mijn schema (stel: hij moet nog 4 graden omhoog, dan duurt dat op een lagere temperatuur natuurlijk langer dan bijv op 160 graden).

Wie heeft hier de gouden tip of een beproefd receptuur?

Plaats reactie