Pagina 1 van 1

Adriá, de held van de gastronomie. Of is het een gevaar?

Geplaatst: 14 mar 2016, 16:27
door moleculinair
Adriá, de held van de gastronomie. Of is hij een gevaar?
Afgelopen weekend las ik een kritische noot over moleculair koken van Marcel van Silfhout (redacteur Follow the Money) waarin het gevaar van additieven in de keuken werd beschreven.
De chemische industrie heeft een stevige voet tussen de gastronomie deur.
Al die poedertjes, stofjes zonder duidelijke gebruiksaanwijzingen en gasten die soms ziek naar huis gaan..

een aantal quotes uit het artikel;
Het gebruik van vleeslijm, additieven en andere culinaire hulpmiddelen uit de voedingsindustrie zorgt in de gastronomie voor economische scheefgroei
‘Restaurants hoeven hun klanten niet van voedselinformatie te voorzien’
Je wilt als chef uiteraard niet het risico lopen dat je gasten kotsend van tafel vluchten of spontaan aan de diarree raken
‘De Spanjaard liegt niet als hij zijn namaaktruffels opdient, maar ik weiger hem een kok te noemen’
https://www.ftm.nl/artikelen/de-keerzij ... rran-adria
https://www.ftm.nl/artikelen/sneller-go ... akkelijker

Is het terecht een gevaarlijke ontwikkeling waar regulering ontbreekt?
Of valt het allemaal wel mee?

Ik ben benieuwd wat jullie er van denken.