Hallo,
Ik leid de receptuurcommissie van een kookclub in Venlo (http://www.ccpl.nl).
Ik wil het dessert "Dôme van kastanjemousse en karamelgelei, met interieur van perencompôte op een fond van amandel-cashewbiscuit" gaan maken. In de receptuur staan 2 ingrediënten die ik niet kan vinden en waarvan ik ook niet weer wat het is:
In de perencompote gaat 3,5 gram "Doppelquelle" Dit wordt vermengt met suiker. Daarna extract van mandarijn en Mandarin Napoleon toevoegen en tot 100 graden verwarmen, vervolgens "geldessert" toevoegen + uitlekvocht van de peren, perenblokjes en het geheel mengen. Ik neem aan dat het bindmiddelen zijn, maar vind het dan toch vreemd dat ik die niet op internet kan vinden. Weet iemand wat deze producten zijn en waar ze verkrijgbaar zijn?
Groeten
Leo Steegs
Doppelquelle en geldessert
Re: Doppelquelle en geldessert
Het is alleen om de compôte te binden.
Even experimenten met wat agar en volgens mij heb je hetzelfde resultaat of beter.
Even experimenten met wat agar en volgens mij heb je hetzelfde resultaat of beter.