citroen bij de vis

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
angel
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 okt 2013, 02:11

citroen bij de vis

Bericht door angel » 03 okt 2013, 04:13

hallo,
ik ben altijd tegen de "citroen over de vis" , maar nu werd mij verteld, dat het oorspronkelijk niet voor OVER de vis is bedoeld ,maar dat het de graat verzacht. in die zin, dat er een partje citroen bij de hele vis werd geserveerd om het eventuele graat in de keel te verzachten.
wat klopt hiervan?
alvast bedankt!
groetjes angel.

Sjenkiee
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 okt 2015, 09:12

Re: citroen bij de vis

Bericht door Sjenkiee » 07 okt 2015, 09:17

Hallo,

Naar mijn weten is de citroen bij de vis van vroeger. Toen de mensen vis langer bewaarden kwam er een nare geur aan. Ze deden bij het serveren een part citroen erbij/erover om de geur te maskeren. Toen ze er achter kwamen dat dit een aangename combi was, is het gewoon geworden. Naar mijn weten niets te maken met verzachten van iets.

- Sjenkiee

Gebruikersavatar
hanzzzz
Berichten: 27
Lid geworden op: 03 jun 2015, 09:16

Re: citroen bij de vis

Bericht door hanzzzz » 09 okt 2015, 11:56

je kunt vis garen met citroensap.
ik heb namelijk ooit een afrikaans gerecht gegeten waarbij het sap van 10 citroenen , een vers gevangen makreel garen.
het zuur gaart de vis zeg maar, samen met een enorme bos koriander, zorgte dit ervoor dat ik geen koriander gegeten heb voor jaren, want het is net alsof je vis eet met dubro .
maar goed, het zal een doel hebben :)
koken moet je toch, kun je beter wat lekkers maken..

Plaats reactie