Recepten / Calculatie / Marge software

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
jpbkok
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 jan 2013, 19:47

Recepten / Calculatie / Marge software

Bericht door jpbkok » 26 jan 2013, 00:04

Hallo allemaal,

Ik ontwikkel software voor het MKB en nu heb ik het idee om een online Horecamodule te ontwikkelen waar je recepten in kan aanmaken, aan je ingredienten de actuele kostprijzen van leveranciers (Sligro, Hanos, etc) te koppelen zodat je in 1x een complete kostprijscalculatie van je gehele assortiment/menukaart kan doen. Uitgaande van een op te geven marge- of inslagpercentage per bv artikelgroep, komt daar dan de advies verkoopprijs per artikel/gerecht uit.

Het wordt een online, webmodule waar je op moet inloggen.

Is hier behoefte aan ? Wat zou de functionaliteit moeten zijn ? Wat zou je ervoor willen betalen, bv als abonnement ? Tips en valkuilen zijn welkom!

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Recepten / Calculatie / Marge software

Bericht door chef-dave » 26 jan 2013, 23:38

Ik gebruik een excelsheet waarbij ik hetzelfde resultaat mee behaal. Dus ervoor betalen zou ik zeker niet doen :x
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

Re: Recepten / Calculatie / Marge software

Bericht door lowie » 27 jan 2013, 14:02

Calculatie in de horeca ??????

Iedereen kijkt naar iedereen zijn prijzen.

Fles wijn 8€ verkoop prijs 35€ moet daar calculatie voor zijn ???

Steak 250g kostprijs 11 € verkoopprijs 22€ +saus 3€ daar heb ik geen calculatie voor nodig !!
 

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Recepten / Calculatie / Marge software

Bericht door jeroenbr » 28 jan 2013, 13:18

lowie schreef:Calculatie in de horeca ??????

Iedereen kijkt naar iedereen zijn prijzen.

Fles wijn 8€ verkoop prijs 35€ moet daar calculatie voor zijn ???

Steak 250g kostprijs 11 € verkoopprijs 22€ +saus 3€ daar heb ik geen calculatie voor nodig !!
 
wat is dat nou weer voor onzin hahahahahah

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Recepten / Calculatie / Marge software

Bericht door chef-dave » 28 jan 2013, 18:54

jeroenbr schreef:
lowie schreef:Calculatie in de horeca ??????

Iedereen kijkt naar iedereen zijn prijzen.

Fles wijn 8€ verkoop prijs 35€ moet daar calculatie voor zijn ???

Steak 250g kostprijs 11 € verkoopprijs 22€ +saus 3€ daar heb ik geen calculatie voor nodig !!
 
wat is dat nou weer voor onzin hahahahahah
Lol. Mee eens, sorry Lowietje, maar vele zaken die zo handelen gaan overkop, foodcost calculatie is en blijft nodig als je als chef echt de touwtjes in handen wil hebben
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Plaats reactie