Pagina 1 van 1

Ultieme snijplank

Geplaatst: 03 okt 2012, 14:19
door The Don
Wat is de ultieme snijplank voor thuisgebruik?
(ervanuit gaande dat jullie allemaal HACCP werken op kunststof planken op de werkplek :wink: )

Uiteraard weet de echte kok dat kunststof niet ideaal is, hout is hygiƫnischer en veel mooier. Wat is voor jullie de ULTIEME snijplank voor thuis?

Zoveel mensen zoveel wensen...

Mijn ultieme snijplank? lekker fors en dik (4-5 cm dik), massief tropisch hardhout
Mijn mening: Chineze snijplanken onder de 100 euro (rubberwood of ander inferieur hout (bamboe)) zijn leuk voor amateurs maar echte thuischefs hebben een grote dikke plank van hardhout!

Ik vond deze ook wel grappig maar bamboe zou ik met een hele grote boog omheenlopen..

Afbeelding

Re: Ultieme snijplank

Geplaatst: 02 nov 2012, 07:28
door Soesje66
wat is er mis met bamboe dan.

Re: Ultieme snijplank

Geplaatst: 03 nov 2012, 00:26
door jeroenbr
Soesje66 schreef:wat is er mis met bamboe dan.
die laat je telkens schrikken, *BAM!* ... *BOE!*

Re: Ultieme snijplank

Geplaatst: 03 nov 2012, 05:19
door Soesje66
lol.....

Re: Ultieme snijplank

Geplaatst: 18 jan 2013, 14:10
door The Don
Soesje66 schreef:wat is er mis met bamboe dan.
Naast het schrikeffect (rofl) is bamboe vaak niet goed gedroogd voor verwerking. Als je het dan een jaar op je aanrecht hebt staan gaat het delamineren en scheuren. Essentieel is dus de goede verwerking. Een goede bamboe snijplank is prima (zelfs harder dan meeste hardhoutsoorten) mits deze goed geproduceerd is van goed gedroogd en niet te jong bamboe. De duurdere bamboeplanken kosten 100 euro of meer, deze zijn vaak prima. Onder de 50 euro zou ik ze links laten liggen omdat deze vaak uit China komen.

Re: Ultieme snijplank

Geplaatst: 18 jan 2013, 15:21
door Soesje66
mijn reaktie op de laatste post: nou dat is dus pertinent niet waar, ik heb al 2 jaar een bamboe snijplank en geen enkel probleem.
zeker ruim 3 cm dik en meer dan 2 kg zwaar.

Re: Ultieme snijplank

Geplaatst: 18 mar 2013, 22:38
door The Don
Soesje66 schreef:mijn reaktie op de laatste post: nou dat is dus pertinent niet waar, ik heb al 2 jaar een bamboe snijplank en geen enkel probleem.
zeker ruim 3 cm dik en meer dan 2 kg zwaar.
Dat is hij wellicht goed gedroogd en met een goede lijm verwerkt. Wat was de prijs?

Ik heb nu ook deze gezien: http://www.japansemessen.nl/a-28565362/ ... ular-size/ iemand ervaring met Jatoba snijplanken?

Re: Ultieme snijplank

Geplaatst: 31 mar 2014, 15:53
door jbeumers
Ik heb een tijdje geleden deze http://www.xxlhoreca.com/nl/hendi-snijp ... rwood.html snijplank besteld bij XXLhoreca.com. Lekkere stevige dikke plank. Hout komt van de rubberboom.

Re: Ultieme snijplank

Geplaatst: 01 apr 2014, 22:27
door Pluter
Ik heb thuis een stuk of 6 (goedkope, maar wel met kleurcode) plastic snijplankjes.. Gebruik er vaak ook meerdere, want je flikkert ze zo in de vaatwasser! Maar, een goeie houten plank snijdt het lekkerst voor de grotere klussen.

Re: Ultieme snijplank

Geplaatst: 11 apr 2014, 09:02
door sous
heb al jaren zo'n dikke van de ikea.
kost geen drol
groot oppervlak
fijn snijgedrag
regelmatig(zeker de eerste tijd) inwrijven met speciale olie voor je snijplankie en na het afwassen altijd op z'n kant wegzetten.

Re: Ultieme snijplank

Geplaatst: 12 jun 2014, 06:06
door beertje
Ik heb die dikke snijplank van Ikea al zeker 10 jaar in de keuken, is makkelijk schoon te maken en is aan twee zijden te gebruiken.
Vis aan de kant zonder gleuf en vlees aan de gleufkant.
De planken die Ikea nu verkoopt zijn een stuk dunner.