Berichten uit de Amsterdamse horeca

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
baba
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 mar 2011, 18:08

Berichten uit de Amsterdamse horeca

Bericht door baba » 18 jul 2011, 18:26

Hier eens een wat leuke verhaaltjes over de horeca rechtstreeks vanuit de hoofdstad. Om te beginnen is het niveau van het gros van de restaurants natuurlijk om te huilen. Voor kwaliteit eten moet je echt niet in amsterdam zijn uitgezonderd van een paar echt goede, waar je wel minimaal een zilveren creditcard voor dient te hebben om te mogen aanshuiven daargelaten. Als je gewoon eens wat rondslentert en hier en daar wat op de menus kijkt komen de kipsatetjes, hamburgers, en spareribs bijna letterlijk je keel uit. Om nog maar te zwijgen over de vele pizaria's die amsterdam rijk is. Dat de nationaliteit van de heren uitbaters meestal turks is doet er niet meer toe. Voor een bedrag tussen de 5 en 12,50 euro krijg je zon heerlijk ovengebakken piza waarvoor ze in italie je vergunning om piza's te verkopen voor zouden afpakken. Met een beetje geluk zonder kakkerlakken of ander ongedierte. Maar goed je zit wel lekker in Amsterdam en echt duur is het ook niet dus we moeten niet zeiken. Vervolgens kan je je zonder problemen nog even volgooien in een van de vele partycafés waar een gemiddel nr ongeveer 30 sec. duurt, de baylies en sambuca echt de allergoedkoopste soort is en de barman je standaard te weinig wisselgeld teruggeeft. Om vervolgens je laatste centen aan een klerenkast bij de uitgang af te staan. Dan maar weer pinnen om nog 1x keer te worden opgelicht in jawel de taxi. Want groter tuig bestaat er natuurlijk niet. Is er dan echt niets goed? Om eerlijk te zijn niet echt, de amsterdamse horeca draait op toeristen, studenten en ander tuig wat er altijd zal zijn. Dit allemaal doet de gastvrijheid niet veel goed. Sterker nog gastvrijheid heeft ruimte gemaakt voor euro. Het enige wat telt is de euro en hoe meer hoe beter. Het zijn af en toe net mensen die horecatypes. Tot slot ode aan alle barmensen, koks, en obers die voor een appel en een ei er nog iets van proberen te maken. In mijn volgende verhaal gaan we het hebben over de cao en de amsterdamse horeca dan word het pas echt leuk.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Berichten uit de Amsterdamse horeca

Bericht door Leo » 19 jul 2011, 09:37

Ik hoor hier wel enige frustratie....

De keuze is natuurlijk wel, om niet naar de tenten te gaan die om te huilen zijn.
Die heb je uiteraard overal..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Berichten uit de Amsterdamse horeca

Bericht door Pluter » 19 jul 2011, 23:11

Ik hou wel van wat frustratie.... schrijf vooral door!
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Berichten uit de Amsterdamse horeca

Bericht door berexstone » 21 jul 2011, 22:18

Vergeet de Porsche rijdende voetballers, media-types, makelaars en drugbaronnen niet.... haha

Plaats reactie