Moet je Franse benamingen kennen

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Haute-cuisine.nl
Berichten: 44
Lid geworden op: 13 dec 2005, 19:08
Locatie: USA

Moet je Franse benamingen kennen

Bericht door Haute-cuisine.nl » 15 feb 2006, 00:46

Weet iemand wat Pommes Risolées, Carbonade à la flamande of Tournedos Marly zonder in de boeken te hoeven kijken... of hoef je dat niet uit het hoofd te doen ?

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 15 feb 2006, 08:18

ik denk het niet meestal weet je wat er op de kaart staan waar je werkt en als die dan al in het frans uitgevraagd worden weet je meestal wel waar het over gaat.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 15 feb 2006, 10:10

Ben er zelf ook geen ster in..
wel misschien leuk voor 'n nieuw topic te starten?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

danny
Berichten: 201
Lid geworden op: 31 jan 2006, 20:53
Contacteer:

Bericht door danny » 15 feb 2006, 13:40

yessa
tja

Gebruikersavatar
Haute-cuisine.nl
Berichten: 44
Lid geworden op: 13 dec 2005, 19:08
Locatie: USA

Bericht door Haute-cuisine.nl » 15 feb 2006, 16:45

Nieuwe topic ? wat voor idee heb je erbij ?

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 15 feb 2006, 18:41

Voor school moet je enkele kennen, althans ik krijg altijd vragen als: Wat wordt bedoelt met bereidingswijze a la florentine, etc..
Aardappelgarnituren dien je ook frans te kennen.

Daarnaast annoceren een hoop chefs in topzaken in het frans.

Plaats reactie