het crispy houden van dingen

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
caribchef
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 sep 2010, 02:43

het crispy houden van dingen

Bericht door caribchef » 27 sep 2010, 03:08

Hallo, ik werk al drie jaar op Bonaire in diverse keukens, en heb zojuist mijn eigen zaak geopend
We maken alles zelf, hoewel er hier op het eiland lang niet alles te krijgen is
Er is echter een uitdaging waar wij tegen aan blijven lopen (door de nogal warme buiten temperatuur)
Hoe zou je merengue en ander fijn crispy koek/ gebak crispy kunnen houden /ofwel harder kunnen maken ??
ik heb het probleem dat ze na een 20 minuten inzakken en slof worden
ook als ik ze goed afgesloten en koel bewaar
Bij voorbaat dank

Mark

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: het crispy houden van dingen

Bericht door JeroenTrimbos » 27 sep 2010, 11:52

Warmte is niet het probleem, maar de vochtigheid, die onstaat wel door de warmte. Je kunt silica korrels gebruiken, die absorberen vocht.
Heb je trouwens geen kelder in je zaak? Je zou ze daar misschien beter kunnen zetten, is wat koeler en niet zo vochtig.
Of misschien een wijnklimaatkast?
Practice what you preach

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: het crispy houden van dingen

Bericht door jeroenbr » 28 sep 2010, 21:22

Kan aan zoveel dingen liggen, maar over het algemeen met vocht. Of het nou in de omgeving zit, of in het product. Dat kan ook. Bijvoorbeeld je merinque niet ver genoeg gedroogd.

Plaats reactie