Grouse

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Grouse

Bericht door Leo » 08 sep 2010, 20:28

Voor de nieuwe kaart wil ik toch een mooie Sneeuwhoender (Grouse) gaat serveren.
Voor mij een stukje herinnering uit de tijd van de Oude Rosmolen, prachtig mooi vlees met de ultieme wildsmaak.

Wie...werkt hier ook mee? en wat zeggen de gasten?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: Grouse

Bericht door Tim » 08 sep 2010, 23:05

Vroeger wel eens mee gewerkt, mooi stukje gevogelte, alleen voor de kenners me dunkt.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Grouse

Bericht door Bchef1 » 14 sep 2010, 19:09

sneeuwhoen was het eerste wild dat ik leerde schoonmaken. gaaf was dat: lekker met je handen in het karkas vroeten om zo alles eruit te trekken. En dan die krop vol met zaadjes....
Volgens mij is het beessie lange tijd beschermd geweest en is daardoor een beetje "vergeten wild" (dit wordt de nieuwe trend van 2011!!)
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Plaats reactie