assaisoneren

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie

Assaisoneren wil zeggen: op smaak brengen met behulp van verse kruiden

Juist
2
18%
Onjuist
7
64%
Onjuist, de producten moeten namelijk seizoensgebonden zijn
2
18%
 
Totaal aantal stemmen: 11

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

assaisoneren

Bericht door Airborne101 » 12 apr 2010, 14:13

Beste Kokers,

vorige week kreeg ik op school de toets keukentechniek (horeca-ondernemer/manager opleiding)
ik heb hiervoor schandalig een 5,8 gehaald!
nou staan er een aantal vragen die aan de ene kant wel kloppen, maar aan de andere kant ook weer niet.
nou wilde ik graag een second opinion van jullie (niet om een beter cijfer te scoren hoor, misschien voor de volgende toets dan)

B.v.d
M.v.g. Dion

hobbybob
Berichten: 63
Lid geworden op: 13 aug 2009, 07:28

Re: assaisoneren

Bericht door hobbybob » 12 apr 2010, 14:43

Als ik het me goed herinner is het toch het kruiden en op smaak brengen met vocht, peper en zout van een product?

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: assaisoneren

Bericht door Airborne101 » 12 apr 2010, 15:01

hey bob,
heb ik 5 min geleden ook op internet gelezen, dus nog een mogelijkheid..... :roll:

op internet staat vocht, peper en zout (en misschien ook wel in jullie boeken)
in mijn boek staat met seizoensgebonden producten, http://passie.horeca.nl/pdf/5244/Assaisoneren" onclick="window.open(this.href);return false;
en ik neem aan dat peper en zout het hele jaar door verkrijgbaar zijn....

ik snap er echt niks meer van.
internet zegt iets anders,
meneer zegt iets anders,
en het boek zegt iets anders :?

lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

Re: assaisoneren

Bericht door lowie » 12 apr 2010, 19:01

Het gaat er niet om wat er in u boek staat wat telt !!

Vergeet nooit dat er enorm veel kookboeken geschreven worden en dat er meer dan de helft onwaarheden bevat !

Een kookboek is niet de bijbel laat staan evangelie !

Koop de repertoire de cuisine en alles is opgelost !

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: assaisoneren

Bericht door jeroenbr » 12 apr 2010, 19:46

Eugene wil ook nog wel eens gelijk hebben ...

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: assaisoneren

Bericht door berexstone » 12 apr 2010, 20:04

Tja, eigenlijk geen van beide. Het is één van die woorden die in de Nederlandse taal terecht zijn gekomen en totaal nergens op slaan. Een saison betekent gewoon een seizoen. Een saisonnier is een seizoensarbeider. >>>"""saisoneren" is geen werkwoord"""<<<. Stel, in een science-fiction toestand dat het een werkwoord zou zijn dan zou het de werkzaamheden van de moderne supermarkten en voedingsmiddelen industrie als Knorr, Kraft, Nestlé etc. betekenen. Saisonner is dus een artificieel produkt maken buiten het seizoen om. Zet je er een a voor dan krijg je assaisoner. En assaisoner betekent het seizoenprodukt weer ongedaan maken. Hooguit betekent het woord in keukenlatijn ergens peper en zout op gooien...

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: assaisoneren

Bericht door berexstone » 12 apr 2010, 20:10

berexstone weet niet veel maar toch nog iets.....................hahaha

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: assaisoneren

Bericht door Airborne101 » 12 apr 2010, 21:35

okay!

goed om te weten!
wat er in de boeken staan geloof ik klakkeloos, want het is een boek van school.
maar nu ik dit zo hoor!
de meesten gaan hier dus voor, vocht, peper en zout.

dus assaisoneren is het op smaak brengen met vocht, peper en zout
vocht, iets pocheren in een bouillon, of iets arroseren?

thx voor de info
mvg Dion

Plaats reactie