bieten caramel

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
mistertipz
Berichten: 17
Lid geworden op: 30 mei 2008, 18:56
Locatie: harderwijk

bieten caramel

Bericht door mistertipz » 26 mar 2010, 18:14

weet iemand hier een recept voor.

om ze uit te strijken en dan af te bakken in de oven
Koken is een passie!

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: bieten caramel

Bericht door Leo » 27 mar 2010, 01:04

500 puree van bieten
125 gram isomalt
20 glucose.
Alles mixen in de thermo op 100 graden...
dan rond de 125 graden drogen...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

grootje
Berichten: 23
Lid geworden op: 20 mei 2007, 16:54
Locatie: ouderkerk a/d amstel

Re: bieten caramel

Bericht door grootje » 30 mar 2010, 01:18

Waarom kook je de bieten nog in de thermoblender? Je bieten zijn toch al gaar. Als je alles glad draait in de blender lukt het toch ook?

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: bieten caramel

Bericht door jeroenbr » 30 mar 2010, 11:45

je kan ook 500 gram hele rauwe bieten erin gooien, wel iets langer door draaien

dalanaustet
Berichten: 103
Lid geworden op: 01 okt 2007, 20:51
Locatie: utsira - noorwegen
Contacteer:

Re: bieten caramel

Bericht door dalanaustet » 31 mar 2010, 16:38

Net 1,5 dag zeer inspirerende cursus gehad op het 'sjømatsenter' van Alain Bianchin en Lieven Demeestre die hier waren vanwege de kongekrabbe o.m. gemaakt een kongekrabbe salade met langoustines en 'bietjeskoekjesdecoratie' - erg mooi vond ik vanwege het doorschijnende licht op het gerecht.

200 gr gekookte bietjes
70 gr isomalt

puree maken van de bietjes, isomalt erdoorheen. Laten rusten. Dun uitstrijken in sjabloontjes, drogen in de oven.

Plaats reactie