bieten caramel
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 30 mei 2008, 18:56
- Locatie: harderwijk
bieten caramel
weet iemand hier een recept voor.
om ze uit te strijken en dan af te bakken in de oven
om ze uit te strijken en dan af te bakken in de oven
Koken is een passie!
Re: bieten caramel
500 puree van bieten
125 gram isomalt
20 glucose.
Alles mixen in de thermo op 100 graden...
dan rond de 125 graden drogen...
125 gram isomalt
20 glucose.
Alles mixen in de thermo op 100 graden...
dan rond de 125 graden drogen...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: bieten caramel
Waarom kook je de bieten nog in de thermoblender? Je bieten zijn toch al gaar. Als je alles glad draait in de blender lukt het toch ook?
Re: bieten caramel
je kan ook 500 gram hele rauwe bieten erin gooien, wel iets langer door draaien
-
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 01 okt 2007, 20:51
- Locatie: utsira - noorwegen
- Contacteer:
Re: bieten caramel
Net 1,5 dag zeer inspirerende cursus gehad op het 'sjømatsenter' van Alain Bianchin en Lieven Demeestre die hier waren vanwege de kongekrabbe o.m. gemaakt een kongekrabbe salade met langoustines en 'bietjeskoekjesdecoratie' - erg mooi vond ik vanwege het doorschijnende licht op het gerecht.
200 gr gekookte bietjes
70 gr isomalt
puree maken van de bietjes, isomalt erdoorheen. Laten rusten. Dun uitstrijken in sjabloontjes, drogen in de oven.
200 gr gekookte bietjes
70 gr isomalt
puree maken van de bietjes, isomalt erdoorheen. Laten rusten. Dun uitstrijken in sjabloontjes, drogen in de oven.