Pagina 1 van 1

restaurant parijs

Geplaatst: 02 mar 2010, 22:56
door dalanaustet
Hei,

Ben begin mei voor 1 1/2 dag in Parijs en wil 's avonds natuurlijk uit eten. Ben niet meer op de hoogte van wat er speelt op het continent, er rinkelen wel belletjes in mijn hoofd maar hoe of wat precies geen idee.
Dus mochten jullie tips hebben dan heel graag aanbevelingen voor restaurants waar groente en fruit de hoofdrol hebben (mis ik zeer hier) en vis.

Re: restaurant parijs

Geplaatst: 02 mar 2010, 23:09
door Leo
Ben zelf fan van Spoon (ducasse) en Gaya (gagnaire)

top allebei

Re: restaurant parijs

Geplaatst: 03 mar 2010, 20:45
door Bchef1
L'Arpege van Alain Passard
84, Rue de Varenne
75007 Paris
01 47 05 09 06

3 étoile en groente hoog in het vaandel...

Re: restaurant parijs

Geplaatst: 03 mar 2010, 23:34
door hobbybob
't is nu 3 jaar geleden, maar ik heb onvergetelijk gegeten bij Montparnasse '25 1 ster http://www.m25.fr

Het restaurant zit in het Le Meridien Hotel Montparnasse. Klassiek Frans maar alles is gewoon uitmuntend.

We aten 7 gangen, met een fantastische Riesling uit '60 bij de kazen.
Oesters met bleekselderij waren superieur

Perfecte verlichting, de omgeving is zacht verlicht en speciale spots zodat de tafel wat meer licht heeft.
Dit restaurant heeft de grootste kaasselectie van de wereld (claimen ze zelf). Echt indrukwekkend.

Re: restaurant parijs

Geplaatst: 04 mar 2010, 19:32
door jeroenbr
Is dat van school? Zo ja, dan ben ik er ook :wink:

Re: restaurant parijs

Geplaatst: 06 mar 2010, 12:42
door berexstone
"Montparnasse 25" is idd erg goed, helaas sluit het restaurant in juli 2010 definitief z'n deuren, dus...profiteren. "L'Arpège" is inderdaad hét driesterrengroenten restaurant, maar duur. Ook veel groenten maar goedkoper bij driesterrenrestaurant "L'Astrance". HET restaurant waar iedereen nu over praat is "FRENCHIE", het restaurant van Grégory Marchand, die in de keuken van Jamie Oliver's "15" te London de bijnaam 'Frenchie' kreeg. Marchand werkte ook bij het "Mandarin Oriental" in Hong Kong en bij "Gramercy Tavern" in New York. 'Le Tout-Paris << adoooore >>'. Wij ook. Hij opende onlangs en kreeg meteen een Bib, de menu's kosten 's avonds van 31€ tot 35€. Iemand die aan een razendsnelle opmars in de hoofdstad bezig is, is Christian Pelé met zijn restaurant "Bigarrade". Het opende voorjaar 2008, kreeg meteen een ster in 2009 en heeft nu in de eergister verschenen Michelingids Frankrijk 2010 een TWEEDE ster ontvangen. Algemeen wordt dit immense kooktalent beschouwt als één van de nieuwe driesterrenchefs. Met (menu) prijzen van 45€ tot zo'n 75€ nu nog uitstekend betaalbaar. Ga voor vis gewoon naar mijn oude leermeester Jacques Maximin die eind 2009 de keuken overnam van hét visrestaurant "Rech" (http://www.esprit-bistrot.com" onclick="window.open(this.href);return false;), Maximin mikt op twee sterren net zoals toen (bij "Chantecler" in Nice, 19,5/20 GaultMillau).
Als je je hotel hebt geboekt is het handig om het arrondisement van waar je in Parijs verblijft te weten, dan kan ik je allerlei restaurants binnen een redelijke afstand van je verblijf aan bevelen.

Re: restaurant parijs

Geplaatst: 30 mar 2010, 01:29
door grootje
Parijs dat vraagt om een brasserie!! Ga naar La Coupole 102 Boulevard du Montparnasse 75014 Paris, France 01 43 20 14 20. Geen sterren maar fantastisch om mee te maken. Een echte aanrader, zeker om met een groep te eten. http://www.flobrasseries.com/coupoleparis/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: restaurant parijs

Geplaatst: 31 mar 2010, 16:43
door dalanaustet
Berexstone
We overnachten 2 dagen, de vrijdag en zaterdag, in Quartier Latin - rue Saint Andre des Arts.

Re: restaurant parijs

Geplaatst: 21 mei 2010, 21:46
door jeroenbr
Gegeten bij spoon, foto's volgen