Scherpe Messen

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Scherpe Messen

Bericht door Leo » 25 jan 2010, 17:48

Zit net de uitzending te kijken van de Wilde Keuken, zie Wilde Keuken

Gewoon waanzin dat die messen niet scherp uit de fabriek komen.
Heb zelf wat van die Herder messen, werken perfect. €7 euro de stuk geloof ik.
Ik koop nooit een mes van Sabatier ofzo meer.
Slijpen is duurder dan een nieuwe.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Scherpe Messen

Bericht door Amazingtruffle » 25 jan 2010, 19:20

koksmesexpert, kom er maar in...
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
yarrah
Berichten: 28
Lid geworden op: 12 okt 2009, 10:17

Re: Scherpe Messen

Bericht door yarrah » 26 jan 2010, 09:49

Dit artikel heeft al in het Dagblad vh Noorden gestaan waarin Klootwijk hele leuke en interessante colums schrijft.
Ik heb in 2008 in Denver bij de Wal-Mart (sorry) een mes gekocht voor $3.50 (dit omdat de messen in de campers altijd een grote ellende zijn) en dat is nu mijn grote favoriet :D .

vrolijke groetjes,

lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

Re: Scherpe Messen

Bericht door lowie » 26 jan 2010, 12:42

Leo schreef:
Slijpen is duurder dan een nieuwe.
Leo waarom slijp je dit zelf niet ???

Ik word nu met een maand 65 jaar en ik heb al van mijn 14 de al altijd mijn eigen messen geslepen.

Ik gebruik bijna al altijd Victorinox messen die zijn natuurlijk niet zo goedkoop dan u daar schrijft, maar ze zijn enorm hard en gaan jaren mee!

Victorinox heeft een zeer groot gamme messen voor iedereen die met een mes werkt !

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Scherpe Messen

Bericht door Pinxo » 26 jan 2010, 12:55

Mijn messen (en dat zijn er echt heel veel!) komen overal vandaan en zijn meestal vrij goedkoop.

Mijn aanzetstalen daarentegen moeten echt van topkwaliteit zijn!!

Ik haat botte messen en hou mijn messen al jaren lang vlijmscherp met het juiste aanzetstaal.
Als het echt te gortig word pak ik een wetsteen of haal ik ze een keer langs een goedkoop slijpmachientje.

Ohja mijn messen gaan ook gewoon de vaatwasser in hoor, ik weet dat het slecht voor het staal is en dat je ze daardoor vaker moet aanzetten maarja, ik heb zo'n tik dat ik voordat ik ook maar 1 ding doe in de keuken ik eerst de messen die ik ga gebruiken een keer langs het aanzetstaal trek. En na de Mep doe ik dat nog een keer voor de volgende sessie.

Beetje ziek, ik weet het maar ieder heeft zo zijn eigenaardigheden in de keuken toch?

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Scherpe Messen

Bericht door Cees » 28 jan 2010, 00:38

Wat ik zelf ook bijzonder vreemd vond:

Mijn g2 global mes (80 eurie) kwam scherp uit de fabriek...kon me ermee scheren!
Mijn kai shun 25 cm koksmes (180 eurie) kwam ook wel scherp uit de fabriek, maar toch was die global flink scherper.

Het is idd te vreemd voor woorden dat dat kan!

Ben ook benieuwd naar hoe koksmesexpert daar naar kijkt.

Zal hem twitteren :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

roderick
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 mei 2008, 23:35

Re: Scherpe Messen

Bericht door roderick » 28 jan 2010, 09:42

kai vs global

kai word alleen maar scherper ,zeker als je het ,ook al is t niet superscherp een paar haaltjes over een wetsteen geeft.
global word alleen maar botter ,wetten is zowiezo lastig , en slijpen dus word ie ook niet scherper van !!
dus wat mij betreft is kai de winnaar.
groet
koksmesexpert.nl

Plaats reactie