gemarineerde boleten

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
mistertipz
Berichten: 17
Lid geworden op: 30 mei 2008, 18:56
Locatie: harderwijk

gemarineerde boleten

Bericht door mistertipz » 07 jan 2010, 22:12

heb nu een recept waarbijje de boleten snijdt en dan ligt aanbakt.
daarna de marinade derop.

zijn der makkelijkere manieren ofis deze ookgoed

gr mark
Koken is een passie!

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: gemarineerde boleten

Bericht door Pinxo » 08 jan 2010, 10:30

Ik weet van iemand dat hij ze:
licht aanvriest (zoals bij carpaccio)
flinterdun snijdt op de snijmachine
rauw marineert en dus ook rauw serveert.

hobbybob
Berichten: 63
Lid geworden op: 13 aug 2009, 07:28

Re: gemarineerde boleten

Bericht door hobbybob » 08 jan 2010, 19:29

Pinxo schreef: rauw marineert en dus ook rauw serveert.
Eekhoorntjesbrood is de enige boleet die je rauw kan eten.
Andere boleten smaken rauw niet.

Ooh ja, en haal het gele 'spons' er op de vindplaats af dan verspreid je gelijk de sporen.

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: gemarineerde boleten

Bericht door Pinxo » 09 jan 2010, 13:53

Gele spons is van een kastanjeboleet. (wordt geel na aanraking)
Eekhoorntjesbrood blijft wit aan de onderzijde. Da's ook 1 van de manieren om ze van elkaar te onderscheiden.

Plaats reactie