'vergeten' granen

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

'vergeten' granen

Bericht door Maurits » 21 dec 2009, 10:02

Werkt iemand wel eens met 'vergeten' granen (anders dan voor brood en koek)? En wat voor spannende dingen maken jullie dan?

Ik bedoel granen als: gierst, boekweit (ha Cyrano, ik weet dat het eigenlijk geen graan is :wink: ), gort/gerst, haver, rogge etc.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: 'vergeten' granen

Bericht door Bchef1 » 21 dec 2009, 11:33

Ik heb op dit moment parelgort op de kaart. Oftewel geslepen gerst.
Lekker met paddo's en een stukkie zeeduivel.

En quinoa? is niet vergeten maar wel redelijk onbekend. Ik maak er een soort risotto van.
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Xavier

Re: 'vergeten' granen

Bericht door Xavier » 21 dec 2009, 14:12

smoel (een nagerecht op basis van griesmeel)

knoedels van boekweit of spelt

en een gerechtje dat vaak op het menu staat bij ons:
boekweitflensje van heilbot, stroop van Vrolingen, jonagold en geitenkaas:
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: 'vergeten' granen

Bericht door jeroenbr » 21 dec 2009, 18:56

Op het moment maken we balkenbrij

dalanaustet
Berichten: 103
Lid geworden op: 01 okt 2007, 20:51
Locatie: utsira - noorwegen
Contacteer:

Re: 'vergeten' granen

Bericht door dalanaustet » 22 dec 2009, 20:54

'risotto' van boekweitgrutten

Plaats reactie