Librije-talent Kuijpers slaat weer toe

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Librije-talent Kuijpers slaat weer toe

Bericht door Webmaster » 09 jan 2006, 20:02

Vorig jaar won hij het NK Jonge Koks van het Horeca Branche Instituut. Dit jaar is hij de sterkste tijdens het NK Koks van het Koksgilde. Maik Kuijpers van De Librije heeft weer toegeslagen. En dat onder toeziend oog van zijn werkgevers Jonnie en Thérèse Boer.

Dit is supergaaf’, was de eerste reactie van de jonge kok. ‘Vooral ook omdat ik de prijs uitgereikt kreeg van Jonnie, mijn chef. Man, ik besef nauwelijks dat is weer de beste ben. Ik ga vanavond een biertje drinken’, aldus Kuijpers. ‘Maar morgen weer fruitig op de zaak hé’, grapte chef-kok Jonnie Boer.

Spanje
Na de wedstrijd verklapte Kuijpers dat zijn toekomst niet bij de driesterrenzaak in Zwolle ligt. Kuijpers wil meer. ‘Ik wil verder kijken, naar het buitenland. Binnen vijf jaar wil ik weg zijn. Mijn droom is om in Spanje te werken. Waar in Spanje maakt me niet uit.’

Tweede bij de wedstrijd werd Dennis Dijkstra van Hotel restaurant Lunia in Olderbekoop. Derde Stefan Kollumer van Restaurant Schathuis V in Leens.

De wedstrijd om het Nationaal Kampioenschap Drankverstrekkers werd gewonnen door Roger van der Vliet van Café De Klikspaan in Groningen. John van Raaij van Het Moment in Haarlem werd tweede en Paul Ruiter van Butlerservice in Sneek derde.
Kokforum.nl : de website voor koks

Plaats reactie