Oostenrijkse/Zwitserse keuken

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Oostenrijkse/Zwitserse keuken

Bericht door jeroenbr » 27 nov 2009, 01:42

Iemand bekend in de oostenrijkse & zwitserse keuken?
Ik ben opzoek naar typishe oostenrijkse & zwitserse gerechten.
Voor de hand liggend heb ik natuurlijk de rosti en apfelstrudel.

Groet & Bedankt!

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Oostenrijkse/Zwitserse keuken

Bericht door Leo » 27 nov 2009, 08:42

Kaiserschmarrn
Spatzle
Rosti
Knodel (zoet en hartig)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Oostenrijkse/Zwitserse keuken

Bericht door Maurits » 27 nov 2009, 08:50

Voor de oostenrijkse keuken kan je ook kijken naar de Hongaarse keuken, gulash en palatschinken zijn bijvoorbeeld typische gerechten in beide landen. Ennuh, de schnitzel natuurlijk!

Zwitserland: raclette, kaasfondue, zopf
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Eelco_87
Berichten: 32
Lid geworden op: 25 sep 2008, 03:46

Re: Oostenrijkse/Zwitserse keuken

Bericht door Eelco_87 » 28 nov 2009, 01:40

Ik heb ergens in mn schriftje nog een orgineel zwitsers kaasfondue recept. Ooit gekregen van een japanse zwitser in canada. Het verhaal is al mooi, nu het recept nog. Morgen zet ik hem neer

Gebruikersavatar
superkokje
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 nov 2009, 14:18
Contacteer:

Re: Oostenrijkse/Zwitserse keuken

Bericht door superkokje » 28 nov 2009, 14:24

Wat te denken van Wiener Rostbraten

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Oostenrijkse/Zwitserse keuken

Bericht door berexstone » 28 nov 2009, 17:05

ZWITSERLAND :
papet vaudois
malakoffs
Waadtländer Würste
Eglifilets an einer feinen Weissweinsauce
Walliser Raclette
Walliser trockenfleisch
Cholera
la Longeole
Marmite de l'Escalade
Fricassée de porc à la Genevoise
Fribourger Fondue (half Gruyère-half Vacherin)
Bondelles
Mazza
Torta di Pane
Basler Läckerli
Lümmelibraten
Gottlieber Hüppen
Bloderchäs
Mostbröckli
Käsknöpfle (Liechtenstein)
Schaffhauser Rieslingsuppe
Fuatscha grassa (Engadiner nusstorte)
Capuns
Gerstensuppe
Bündnerfleisch
Hobelkäse
Simmentaler Rind
Saaner Senf & Hamme
Zopf
Berner Platte
Mandelbärli
Zürcher Geschnetzeltes
Giraffentorte
Spanischbrödli

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Oostenrijkse/Zwitserse keuken

Bericht door Bchef1 » 28 nov 2009, 17:41

berexstone schreef:ZWITSERLAND :

Cholera
:wtf:

leuk voor op de kaart!!
dit is ut:
http://www.goms.ch/gastronomy/recipe.php
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Oostenrijkse/Zwitserse keuken

Bericht door berexstone » 28 nov 2009, 18:32

BChef1 ziet cholera al op de kaart staan...
Het is eigenlijk een vleestaart uit Wallis, ontstaan rond 1830 tijdens de Cholera epidemiën. De mensen durfden niet meer de straat op en verwerkten al de ingrediënten die ze thuis hadden zoals, aardappelen, prei, kaas, ui, appel, peren, spek, kortom alles dat er was, in een soort pie die in de oven gebakken werd. Tegenwoordig staat deze pie ook bij gerenomeerde restaurants op de kaart om restjes weg te werken.

Plaats reactie