Pagina 1 van 1

Gepofte rijst

Geplaatst: 12 nov 2009, 13:57
door BreeZe
Wie kan me helpen met gepofte rijst..

heb al gegoogled maar kom er niet echt wijs uit!

gelezen dat je paddy of paddie rijst moet gebruiken en dit moet drogen voor je het kan poffen!

wie heeft hier meer ervaring mee en kan me precies vertellen hoe en wat!

thnx

gr Marcel

Re: Gepofte rijst

Geplaatst: 12 nov 2009, 14:18
door Leo
De rijst wassen, koken met een smaakje.(gewone rijst)

Bijvoorbeeld koken met saffraan en zout.
Dan deze afgieten en koud afspoelen als ze gaar zijn.
Zo droog mogelijk uitspreiden op een bakmatje en drogen op ongeveer 50 graden.
Dan is het weer net een rijst korrel, enkel geel gekleurd.

Deze goed laten drogen.

In een pan met gloeiend hete olie de rijst poffen.
Let op, dit gaat heel erg snel.

Afgieten op een zeef, daarna op papier.
Je kan het nu op smaak brengen met een ander poeder of zout.

Re: Gepofte rijst

Geplaatst: 12 nov 2009, 17:31
door Guido
jep koken, drogen en frituren op hoge temperatuur

Re: Gepofte rijst

Geplaatst: 13 nov 2009, 01:13
door ralph geerts
Guido schreef:jep koken, drogen en frituren op hoge temperatuur
goed op gelet jongen ;)

Re: Gepofte rijst

Geplaatst: 04 dec 2009, 11:57
door BreeZe
:clap:

Ga het meteen proberen!

thnx....

Re: Gepofte rijst

Geplaatst: 07 dec 2009, 13:22
door KIF
Indien je een beetje doe-het-zelver bent kan je het op meer traditionele wijze proberen.
(net gezien in Vietnam)

Grote "wok" gevuld met zand opwarmen totdat het zand gloeiend heet is:
Afbeelding

Rijst toevoegen en laten poffen :
Afbeelding
(dmv het zand kan je de rijst langs alle kanten zeer sterk opwarmen)
Daarna zeven om het zand te verwijderen. (zie rechtsachteraan in beeld)

Re: Gepofte rijst

Geplaatst: 07 dec 2009, 23:34
door BreeZe
Heb het geprobeerd en het is gelukt..


alleen 1 kritische noot! als je het droogt zorg dat het niet te droog word ander begin je weer van voor af aan!

en nog een tip!

gebruik ketan rijst!

Re: Gepofte rijst

Geplaatst: 28 aug 2010, 17:08
door Shahadukht10
Ik kan je helpen met basmati rijst als je wilt zie http://link.marktplaats.nl/371059001" onclick="window.open(this.href);return false;
Dit soort rijst smaakt veel beter en is makkelijker klaar te maken. En de korreltjes worden ook groter als het gekookt is.
probeer het een keertje uit dan zie je zelf wel. Je haalt Asiatiche keuken binnen in je eigen huis.

gvm De beste kok Shahadukht