Pagina 1 van 1

Foodtrends 2010

Geplaatst: 28 sep 2009, 15:23
door Cees
Trendlist So HBMEO:

• Gekookte aardappel maakt fashionable come-back
• BYO wine in restaurants
• Kibbeling is de nieuwe sushi
• Rolmops
• Coffee refill in restaurants
• Kwaliteitsfilterkoffie
• Vega wordt mega
• Snacknori (krokant zeewier)
• Slager / bakker / groenteboer met
aangepaste openingstijden
• Cypriotische halloumi-kaas
• Rotterdam is de nieuwe culinaire stad
• Tabouleh
• Cassave-friet
• Groente- & fruitchips
• Drinken voor een doel (Gorillawijn)
• Clean-cooking
• Bloemenijs (rozenijs, viooltjesijs,
jasmijnijs)
• Lichte wijnen (Vinho verde)
• No wasted food
• Service aan huis
• Cupcakes worden macarons
• Functional food
• Corner-crêpery
• Kaneelbiscuit
• De echte ouderwetse ijssalon is hot
• Menthe à l’eau
• Infusion-thee
• Bananenbier, kokosbier
• Gemberbier
• Uitsmijters
• Ingelegd zuur
• Aperitief: pastis
• BYO thuisdiners
• Snoepnostalgie
• Garnalencocktails
• Maitake mushrooms
• Bio-snackbar
• Artisjok
• Whisky Sour
• Gin
• Campari-soda
• Kwaliteitsbubbels (Champagne,
Crémant de Bourgogne, DOCG Prosecco)
• Flamberen

Bron: http://www.specialbite.com/blog/food-trends-2010" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 28 sep 2009, 17:53
door Cees
Snacknori, Zicei Pian

Afbeelding

Lekker krokant en anders dan de norivellen die we kennen, echt lekker! Vele smaken : wasabi, groene thee, kimchi, kruiden etc.

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 28 sep 2009, 18:00
door Pinxo
Wat is BYO?

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 28 sep 2009, 18:09
door Marielle
ik denk dat hij bio(logisch)?? bedoelt

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 28 sep 2009, 18:11
door Cees
Menthe à l’eau:

Zie je veel in Frankrijk, wel lekker verfrissend. Muntsiroop.

Afbeelding

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 28 sep 2009, 18:45
door sjaak
BYO staat voor Bring Your Own
In veel oud engelse kolonies o.a. Austalie, Nieuwzeeland e.d. een manier om een restaurant te beginnen zonder het peper dure licour license. (het restaurant heeft zelf geen verguning dus mag geen alcohol verkopen)
Gasten mogen hun eigen alcoholische dranken meenemen die het restaurant serveert.
Maar wordt ook gebruikt op feestjes waar dus iedereen iets meeneemt.

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 28 sep 2009, 18:53
door cyrano
Pinxo schreef:Wat is BYO?
Bring Your Own...
Infusion thee
Wat is dat? Ik dacht dat alle thee "infusion" was?

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 28 sep 2009, 22:39
door Cees
Pastis
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een fles pastis.Pastis is een aperitief op basis van steranijs en kruidenextracten, dat met name in Frankrijk populair werd na het verbod op absint. Het alcoholpercentage ligt tussen de 40% en 45%. Voor consumptie wordt er koud water aan toegevoegd, waarbij de karakteristieke troebeling ontstaat.

Het Provençaalse woord pastis betekent zoiets als mengsel. De drank pastis vindt zijn oorsprong in de haven van Marseille, en de kruiden van het land weten zich er in verenigd met de kruiden en specerijen uit het Oosten (zoethout, anijs). Het recept van Paul Ricard uit 1932 bezorgde hem de status van wereldmarktleider in pastis.

Pastis wordt bereid door maceratie van plantaardig materiaal in alcohol. Een anijsdrank die door distillatie wordt verkregen, wordt geen pastis, maar anis (Fr.) genoemd (met Pernod als bekendste voorbeeld).

Verwante anijsdranken uit het Middellandse Zeegebied zijn sambuca (Italië), ouzo (Griekenland), raki (Turkije) en arak (Libanon, Syrië).

Alcoholische anijsdranken vinden hun oorsprong in een ver verleden. In verschillende oude beschavingen werden anijsdranken gedronken en al meer dan 7000 jaar geleden werd er gebruikgemaakt van anijs

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 29 sep 2009, 07:12
door Maurits
Bananenbier, kokosbier zijn IN?????

Niet te geloven heeft iemand dat wel eens op, dat spul van Mongozo?

Afbeelding

Het zou verboden moeten worden.....

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 29 sep 2009, 07:15
door Maurits
En "vega wordt mega", yeah right! Wishfull thinking!

Vega is zoooo 2008 :D

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 30 sep 2009, 08:26
door culinairezaken
Dat mongozo bier, gadvedamme! veel te zoete meuk...

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 30 sep 2009, 23:03
door Jom
vega wordt niet mega, maar geloof wel dat het in de lift zit.
Profiteer er van als restaurant zou ik zeggen:
Zet nou eens 1 of 2 mooie, creatieve vegetarische gerechten op de kaart voor gewoon de prijs die je ook vraagt voor een vlees/vis-gerecht. Als het een hardloper wordt, ben je natuurlijk spekkoper en gasten kunnen in mijn ogen een mooi vegetarisch gerecht echt waarderen.

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 30 sep 2009, 23:13
door Leo
wat je zegt...VEGA al MELKKOE gebruiken?

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 30 sep 2009, 23:34
door Jom
hoeft geen melkkoe te zijn, maar geloof wel dat veel gasten vega kunnen waarderen, mits er aandacht aan besteed wordt.
Geen vegagerechten op de kaart is in mijn ogen in ieder geval niet 2010.
En kom op, hebben we nou perse vlees of vis nodig voor een mooi gerechtje?

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 30 sep 2009, 23:56
door Cees
Tuurlijk moeten we een vego gerecht op de kaart hebben. Maar in mijn ogen is dat er 1 per gang. Je kunt niet verwachten dat er keuze's zijn ...zeker als je vers hoog in het vaandel hebt.
Er zijn te weinig vego's om aan vele keuzes te voldoen.
Daarnaast is mijn ervaring dat ze ook nog eens kieskeurig zijn, en ze dan het voor hun gemaakte menu ...niet willen. Kieskeurig snap ik heus wel, maar dan moeten ze mischien naar een restaurant dat is gespecialiseerd in vego gerechten. Lijkt mij meer dan logisch en meer dan normaal. En dan heb je een leuk menu, en dan zijn ze veganist.....en ook daar maken we dan een menu voor.....Maar keuze?

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 01 okt 2009, 00:11
door Jom
daar heeft cees weer gelijk; ben klaar met de geitenwollen-vega's die graag zien dat je precies maakt wat zij op dat moment willen.

Aan de andere kant merk ik wel dat veel gasten bv het vega-voorgerecht keizen en dan vis als hoofd, gewoon puur omdat ze het lekker vinden.

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 01 okt 2009, 05:40
door Cees Timmerman
Er ontstaat weer een vega/vego discussie, jawel, de zoveelste, het houdt ons wel bezig he.
Eens met Maurits: vego is so 2008. Wel geloof ik dat alles duurzamer zal worden: bio groenten, geen blank kalfsvlees, geen blue fin ect.

Re: Foodtrends 2010

Geplaatst: 01 okt 2009, 19:00
door Bchef1
Maurits schreef:En "vega wordt mega", yeah right! Wishfull thinking!

Vega is zoooo 2008 :D
ech nie!! en ook nog heel erg bio! :D

en dat bier is idd niet te hachelen(zelfs niet met ethiopisch eten)

en ik mis " duurzaam" in het lijstje, alles moet tenslotte duurzaam tegenwoordig. en de eerste volledig duurzame resto's in de VS zijn al een feit.