Pagina 1 van 1

Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 12:12
door Leo
Tourneren, blijft leuk om te zien.

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 12:58
door joost
idd tot vervelens toe gedaan als leerling

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 16:58
door marcin
dat ziet er soepel uit, toureren champies is 1 vd dingen die ik nooit onder de knie gekregen heb, klote dingen,

maar ben benieuwd hoeveel van ons het wel kunnen en of er nog meer dingen zijn die je nooit gekund heb maar zo graag gewild

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 17:29
door KNL
kan ik wel :D ik snap niet dat sommige mensen bv moeite hebben met tourneren en pommes chateau etc...
scherp mesje, concentratie, en gaan

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 19:05
door Maurits
Gebruikt iemand nog wel eens tourneren? Of is het alleen een oefening voor de fijne mestechnieken?

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 19:21
door Tim
Wij tourneren soms nog wel, maar ik heb nog nooit een champignon getourneerd, het ziet er wel kicken uit zeg!
en dat met een econome, echt netjes!

chapeau!

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 21:34
door Cees
Maurits schreef:Gebruikt iemand nog wel eens tourneren? Of is het alleen een oefening voor de fijne mestechnieken?
Ja we tourneren nog welleens..champignon,bospeen of aardappel. Niet heel vaak, maar zo af en toe een knipoogje naar nostalgie.

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 21:58
door sjaak
blijf het leuk vinden
de truc is beide handen te bewegen voor een vloeiende beweging.
meeste koks die het niet lukt gaan hiermee de fout in,
Houden 1 hand stil en kunnen daardoor de beweging niet afmaken.

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 22:05
door Cees
sjaak schreef:blijf het leuk vinden
de truc is beide handen te bewegen voor een vloeiende beweging.
meeste koks die het niet lukt gaan hiermee de fout in,
Houden 1 hand stil en kunnen daardoor de beweging niet afmaken.
Idd, en dat resulteerd dan in houterig,ongelijkmatigheid en niet strakke vormen.
Ik heb vroeger ( 15 jaar geleden ) vele kisten met bospeen, champignons etc moeten tourneren....we hielden dan ook wedstrijdjes wie het het snelst kon, maar de kwaliteit stond voorop. Door de grote hoeveelheden, leer je het uiteindelijk op een goede manier. Om het snel te leren, kun je beginnen te oefenen met hele gekookte eieren.

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 22:59
door Pluter
Ben gek op medit(ourn)eren... Uurtje relaxed boontjes doppen maak je me ook wel blij mee trouwens..

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 13 sep 2009, 23:24
door joost
kan me nog herinneren dat ik voor mijn examen primair restaurantkok (nivo 2)o.a. getourneerde courgettes moest maken. Was van alle 8 kandidaten de enige die het kon. (Werkte daarvoor in een zaak waarbij bij iedere tafel een groete bordje met 9 groentes, waarvan 5 getourneerd, geserveerd werd)
Toch verbaasde het me wel dat het schijnbaar zo moeilijk was.
idd, door vaak te doen word je erg snel. Had ik ook in die zaak met aardappels schillen. Iedere week 50 kg gratin, en gewoon met het handje. pfffff

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 14 sep 2009, 16:00
door marcin
groenten tourneren no problem, wij gebruiken t af en toe nog, denk aan aardappels, courgette, glaskoolrabi, wortel, appel, etc

champignons nie mijn ding

Re: Tourneren van Champginons

Geplaatst: 14 sep 2009, 21:06
door Leo
ik ken het ook op een andere manier als de chef in de film het doet.
Met een mesje insnijden. meer werk.

dit ziet er wel simple uit, maar dat is het zeker niet.