Tourneren van Champginons

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Tourneren van Champginons

Bericht door Leo » 13 sep 2009, 12:12

Tourneren, blijft leuk om te zien.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
joost
Berichten: 118
Lid geworden op: 03 jun 2006, 22:14
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer:

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door joost » 13 sep 2009, 12:58

idd tot vervelens toe gedaan als leerling

marcin
Berichten: 234
Lid geworden op: 29 okt 2006, 15:22
Locatie: cadzand
Contacteer:

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door marcin » 13 sep 2009, 16:58

dat ziet er soepel uit, toureren champies is 1 vd dingen die ik nooit onder de knie gekregen heb, klote dingen,

maar ben benieuwd hoeveel van ons het wel kunnen en of er nog meer dingen zijn die je nooit gekund heb maar zo graag gewild
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door KNL » 13 sep 2009, 17:29

kan ik wel :D ik snap niet dat sommige mensen bv moeite hebben met tourneren en pommes chateau etc...
scherp mesje, concentratie, en gaan

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door Maurits » 13 sep 2009, 19:05

Gebruikt iemand nog wel eens tourneren? Of is het alleen een oefening voor de fijne mestechnieken?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door Tim » 13 sep 2009, 19:21

Wij tourneren soms nog wel, maar ik heb nog nooit een champignon getourneerd, het ziet er wel kicken uit zeg!
en dat met een econome, echt netjes!

chapeau!
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door Cees » 13 sep 2009, 21:34

Maurits schreef:Gebruikt iemand nog wel eens tourneren? Of is het alleen een oefening voor de fijne mestechnieken?
Ja we tourneren nog welleens..champignon,bospeen of aardappel. Niet heel vaak, maar zo af en toe een knipoogje naar nostalgie.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door sjaak » 13 sep 2009, 21:58

blijf het leuk vinden
de truc is beide handen te bewegen voor een vloeiende beweging.
meeste koks die het niet lukt gaan hiermee de fout in,
Houden 1 hand stil en kunnen daardoor de beweging niet afmaken.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door Cees » 13 sep 2009, 22:05

sjaak schreef:blijf het leuk vinden
de truc is beide handen te bewegen voor een vloeiende beweging.
meeste koks die het niet lukt gaan hiermee de fout in,
Houden 1 hand stil en kunnen daardoor de beweging niet afmaken.
Idd, en dat resulteerd dan in houterig,ongelijkmatigheid en niet strakke vormen.
Ik heb vroeger ( 15 jaar geleden ) vele kisten met bospeen, champignons etc moeten tourneren....we hielden dan ook wedstrijdjes wie het het snelst kon, maar de kwaliteit stond voorop. Door de grote hoeveelheden, leer je het uiteindelijk op een goede manier. Om het snel te leren, kun je beginnen te oefenen met hele gekookte eieren.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door Pluter » 13 sep 2009, 22:59

Ben gek op medit(ourn)eren... Uurtje relaxed boontjes doppen maak je me ook wel blij mee trouwens..
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
joost
Berichten: 118
Lid geworden op: 03 jun 2006, 22:14
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer:

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door joost » 13 sep 2009, 23:24

kan me nog herinneren dat ik voor mijn examen primair restaurantkok (nivo 2)o.a. getourneerde courgettes moest maken. Was van alle 8 kandidaten de enige die het kon. (Werkte daarvoor in een zaak waarbij bij iedere tafel een groete bordje met 9 groentes, waarvan 5 getourneerd, geserveerd werd)
Toch verbaasde het me wel dat het schijnbaar zo moeilijk was.
idd, door vaak te doen word je erg snel. Had ik ook in die zaak met aardappels schillen. Iedere week 50 kg gratin, en gewoon met het handje. pfffff

marcin
Berichten: 234
Lid geworden op: 29 okt 2006, 15:22
Locatie: cadzand
Contacteer:

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door marcin » 14 sep 2009, 16:00

groenten tourneren no problem, wij gebruiken t af en toe nog, denk aan aardappels, courgette, glaskoolrabi, wortel, appel, etc

champignons nie mijn ding
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Tourneren van Champginons

Bericht door Leo » 14 sep 2009, 21:06

ik ken het ook op een andere manier als de chef in de film het doet.
Met een mesje insnijden. meer werk.

dit ziet er wel simple uit, maar dat is het zeker niet.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie