Pagina 1 van 1

feebz horecasoftware

Geplaatst: 03 sep 2009, 15:40
door Bchef1
ik ben al ruime tijd op zoek naar goede menu/recepten/calculatie software die betaalbaar is.
De meeste software is echter met een(1) licentie voor meer dan 700€ per jaar behoorlijk prijzig.
Nou vond ik deze:
Feebz

enigszins betaalbaar(al is dit met 200€ inschrijving en 50€ pm ook niet echt goedkoop), ziet er goed uit en Jonnie heeft er aan meegewerkt (wat wil je nog meer?) en ik kan overal bij mijn recepten.
en ze geven kokswereld.nl als partner op...
Zijn er mensen die reeds ervaring met dit systeem hebben?
en volgens mij is dit van dezelfde club als het InOne bestelsysteem?

Re: feebz horecasoftware

Geplaatst: 05 sep 2009, 10:40
door lowie
Sorry maar als ik de prijzen tegenwoordig zie in sommige restaurants, dan word er zeer weinig calculatie gedaan en is het meer met de pet er naar slaan !!

Ik geloof niet ben er zelfs zeker van als de mosselen 80 eurocent goedkoper word de mosselen onmidelijk op de kaart verminderd word want deze prijzen zijn in de mosselstad nr1 Phillipine al 4 jaar de zelfde namelijk 25€} per persoon en de mosselen zijn veel goedkoper geworden !!

In Sluis kosten mosselen au volanté weliswaar mosselen van Neeltje Jans al meer dan 5 jaar 14.90 euro per persoon en de mosselen prijzen hebben al veel geschomeld!!!

De eerste vereiste voor een degelijk beleid is de inkoop onder controle te houden !

Als ik de verkoopprijzen zie van sommige grote groothandels dan sta ik verbaast hoeveel winst dat die tegenwoordig nemen (45%).

Vroeger werd er veel meer rechtstreeks gekocht maar alles onder één dak kopen is gemakkelijker en gemak moet betaald worden !!

Re: feebz horecasoftware

Geplaatst: 05 sep 2009, 13:43
door sjaak
gelukkig is er behalve de mossel prijs, de personeels kosten, energie rekeningen, transportkosten
andere ingredienten zoals friet, sausjes en bouqeut groenten ook niet omhoog gegaan.
ik ben wel benieuwd naar een kostprijsberekening van jou lowie.

Re: feebz horecasoftware

Geplaatst: 05 sep 2009, 13:57
door Bchef1
lowie schreef:Sorry maar als ik de prijzen tegenwoordig zie in sommige restaurants, dan word er zeer weinig calculatie gedaan en is het meer met de pet er naar slaan !!

Ik geloof niet ben er zelfs zeker van als de mosselen 80 eurocent goedkoper word de mosselen onmidelijk op de kaart verminderd word want deze prijzen zijn in de mosselstad nr1 Phillipine al 4 jaar de zelfde namelijk 25€} per persoon en de mosselen zijn veel goedkoper geworden !!

In Sluis kosten mosselen au volanté weliswaar mosselen van Neeltje Jans al meer dan 5 jaar 14.90 euro per persoon en de mosselen prijzen hebben al veel geschomeld!!!

De eerste vereiste voor een degelijk beleid is de inkoop onder controle te houden !

Als ik de verkoopprijzen zie van sommige grote groothandels dan sta ik verbaast hoeveel winst dat die tegenwoordig nemen (45%).

Vroeger werd er veel meer rechtstreeks gekocht maar alles onder één dak kopen is gemakkelijker en gemak moet betaald worden !!
Jaja, t is wat lowie...het zit je wel hoog! (cheer up, things could be worse :) )
maar dat was de vraag niet.

Ik heb te maken met meerdere locaties en projecten tegelijk en wil graag op een beetje eenvoudige manier mijn calcu's en marges in de gaten kunnen houden zonder een onoverzichtelijke berg excel-sheets.
Heb ook nog Resort-software(hotel of restaurant) als optie en heb in het verleden met Cost-guard gewerkt.
Ziet er altijd prachtig uit maar werken ze in de praktijk net zo goed als in de folder?

Re: feebz horecasoftware

Geplaatst: 05 sep 2009, 18:34
door sjaak
Ze hebben een gratis proef versie test het uit.
ik ben te zuinig dan maar excel sheets.