eetfilms

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

eetfilms

Bericht door Maurits » 05 jun 2009, 07:42

"De 5 lekkerste eetfilms

NRC Handelsblad bundelt de 5 lekkerste eetfilms: De ongeremde filmklassieker La Grande Bouffe, Ettore Scola’s La Cena, het prachtige Iraanse The fish fall in love, de heerlijke eetfilm Eden en Oscar-winnaar Babette’s Feast.

La Grande Bouffe
Vier middelbare heren komen in een verlaten villa samen om zich - letterlijk - dood te eten. Deze ongeremde satire op de consumptiemaatschappij is uitgegroeid tot een filmklassieker, maar veroorzaakte bij haar verschijnen in 1973 een groot schandaal.

Babette’s Feast
Babette Hersant, een Parijse vluchtelinge, belandt in een klein dorp aan de kust van Jutland en werkt er als huishoudster. Op een dag wint ze een aanzienlijke som geld in de loterij en besluit de dorpelingen op een enorm feestmaal te trakteren. Winnaar van de Oscar voor de Beste Buitenlandse film.

La Cena
Flora is de eigenaar van restaurant Arturo al Portico waar ze als gastvrouw de mensen verwelkomt en luistert naar de verhalen van de gasten en haar personeel. Tijdens de maaltijd komen liefdesleed, hoopvolle verwachtingen en frustraties van alledag voorbij. Waarna ieder zijns weegs gaat.

The fish fall in love
Aziz keert na 22 jaar terug in zijn geboorteplaats om zijn familiehuis te verkopen. Het huis blijkt het restaurant Attieh te herbergen. En laat dat nu naam zijn van het meisje waar hij mee opgroeide. Tooka, de dochter van Attieh, is niet van plan het restaurant op te geven en verleidt Aziz met haar culinaire kunsten.

Eden
Eden, een jonge getrouwde vrouw, valt als een blok voor de verleidelijke kookkunst van meesterkok Gregor. De geheime culinaire ontmoetingen bevrijden beiden uit de dagelijkse sleur. Edens huwelijk bloeit weer op en wanneer haar echtgenoot het eten van Gregor proeft, begrijpt hij waarom..."

Bron: http://selectie.nrc.nl/product.php?productid=758
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: eetfilms

Bericht door Maurits » 05 jun 2009, 07:44

Iemand nog meer eetfilm tips?

Ratatouille is eigenlijk ook wel een goeie :D
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: eetfilms

Bericht door Pluter » 05 jun 2009, 22:26

De geniale: "The cook, the thief, his wife and her lover" http://www.imdb.com/title/tt0097108/
"Eat, drink, man, woman" http://www.imdb.com/title/tt0111797/

En Hannibal Lecter is op zijn manier ook best gastronomisch verantwoord bezig met zijn petrolium stelletje dacht ik zo....
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: eetfilms

Bericht door Bchef1 » 06 jun 2009, 10:30

"who's killing the great chefs of europe?", Topchefs worden op gastronomische wijze vermoord, eentje zelfs met z'n hoofd in een "presse de canard"!

Ook: "Il Timpane"(ik twijfel over de titel) over twee broers die om een restaurantcriticus naar hun restaurant te halen een klassiek italiaans gerecht "Timpane" maken

of, heel romantisch, "Chocolat" met de zeer prettige Juliette Binoche

niet echt een eetfilm: Het schnitzelparadijs, humor!! of de eetdocu "Supersize Me"
I love defenseless animals, especially in a good gravy

dalanaustet
Berichten: 103
Lid geworden op: 01 okt 2007, 20:51
Locatie: utsira - noorwegen
Contacteer:

Re: eetfilms

Bericht door dalanaustet » 06 jun 2009, 16:48

Tampopo

Geweldige film !

gedeelte van review
In this humorous paean to the joys of food, the main story is about trucker Goro who rides into town like a modern Shane to help Tampopo set up the perfect fast-food noodle restaurant. Woven into this main story are a number of smaller stories about the importance of food, ranging from a gangster who mixes hot sex with food to an old lady terrorizing a shopkeeper by compulsive squeezing of his wares. Written by Reid Gagle

Tampopo, a widowed noodle chef, is helped to become a first class chef by truck driver Goro and friends. Food is the theme throughout this movie and it includes novel uses of food as erotic toy

link
http://www.imdb.com/title/tt0092048/plotsummary

Will
Berichten: 86
Lid geworden op: 22 jul 2008, 13:39

Re: eetfilms

Bericht door Will » 06 jun 2009, 18:59

No Reservations

http://www.imdb.com/title/tt0481141/

Niet de serie van Anthony Bourdain, maar een (romantische) comedie over twee chefs (Catherine Zeta Jones en Aaron Eckhart.
Meer een film voor 'met de vriendin op de bank' :D

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: eetfilms

Bericht door Airborne101 » 06 jun 2009, 20:07

lady en vagebond :D

als die 2 honden die spaghetti op zitten te eten :lol:

groetjee

kootwest
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 feb 2011, 10:46

Re: eetfilms

Bericht door kootwest » 23 feb 2011, 10:54

Como agua para chocolate / Rode Rozen en Tortillas

Tita, de heldin, wordt geterroriseerd door haar moeder, een weduwe die in slechtheid iedere stiefmoeder in de sprookjes van Grimm overtreft. Tita mag volgens oud Mexicaans gebruik niet trouwen, omdat ze als jongste dochter tot haar dood voor haar moeder moet blijven zorgen. Haar sullige geliefde trouwt daarom met haar zus, zodat hij toch in de buurt van Tita kan zijn. Andere oplossingen waren denkbaar. "Je had me beter kunnen schaken", constateert Tita fijntjes, vele gecompliceerde wendingen later.

Tita wordt als assepoester verbannen naar de keuken, waar ze symbolische gerechten maakt - kwartels in een saus van rozenblaadjes bijvoorbeeld - die een magische uitwerking blijken te hebben. Eten en erotiek hebben iets met elkaar te maken, vindt Esquivel, die ook het scenario schreef en getrouwd is met de regisseur Alfonso Arau. "Borsten die de liefde niet hebben gekend zijn als deeg dat niet gerezen is", zo bespiegelt Tita. De brandende blikken van haar minnaar voelen op haar huid aan "als oliebollenbeslag in de hete olie". De recepten zijn te vinden in het boek Rode rozen en tortilla's.

De Mexicaanse revolutie van 1910-1920 dient als achtergrond, maar is niet meer dan een decor. "Revolutie is niet gevaarlijk. Rode pepers, die zijn pas gevaarlijk", zegt de mater familias ergens.

Na twintig minuten zijn al een geboorte, een dodelijke hartaanval, een buitenechtelijk kind, een onmogelijke liefde en een trouwerij voorbij gekomen, ondersteund door een zwoel muziekje. Dat gaat in de rest van de film zo door, van hoogtepunt naar hoogtepunt. Alles wordt daarbij ook nog eens duidelijk uitgelegd. Niemand kan zo goed een meloen splijten als de boze moeder van Tita, want "in dingen kapot maken is ze een kei". En de expliciete moraal: "Over de liefde moet je niet nadenken, die moet je voelen."

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: eetfilms

Bericht door Bchef1 » 24 feb 2011, 09:55

Iedereen die houd van "foodfilms" moet dan dus ook hier naar toe:
http://www.foodfilmfestival.nl/index.html

Nu heeft nederland ook een foodfilmfestival
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Xavier

Re: eetfilms

Bericht door Xavier » 25 feb 2011, 12:54

Vatel


Link

Plaats reactie