calculeren

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

calculeren

Bericht door lowie » 23 mei 2009, 09:46

Ik zou graag eens van een Nederlander willen weten hoe zij calculeren in verband met creditkaarten en dinerjaarkaarten en andere!

In Nederland word er veel meer kaarten gebruikt dan in België en ook zie je zeer veel 5% korting bij contante betalingen in de restaurants.

Want uiteindelijk is de uitbater van het restaurant wel diegene die het gelag moet betalen.

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: calculeren

Bericht door sjaak » 23 mei 2009, 09:56

lowie schreef:ook zie je zeer veel 5% korting bij contante betalingen in de restaurants.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog nooit gezien / gehoord heb
Voor je overige vragen moet ik je het antwoord schuldig blijven ik weet dat ik als kok bij de kostprijs calculaties er geen rekening mee houdt.
Maar misschien dat op de zaal/ kamer huur wel een stukje wordt door belast

lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

Re: calculeren

Bericht door lowie » 23 mei 2009, 10:33

Sjaak in Zeeland zie je dit veel, zelf tot 10% korting bij contante betaling en ook veel horeca-zaken die dus geen kaarten aanvaard

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: calculeren

Bericht door Leo » 23 mei 2009, 14:27

ja, de credit card commissis schijnen nog al aan de hoge kant te zijn.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie