Chocolade > kidde

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Chocolade > kidde

Bericht door jeroenbr » 17 mei 2009, 23:16

Als je gesmolten chocolade verwerkt in een kidde, en je laat het afkoelen (tijdens servies word de kidde warm (70 graden) gezet) kan dat kwaad? Word je chocolade dan weer hard en verneuk jij je kidde dan? Uiteraard kan ik dit uitproberen .. maar als laatste van toepassing is dan loopt het niet zo leuk af.

Recept: 500ml gesmolten couveture, 150 gram eiwit.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Chocolade > kidde

Bericht door Leo » 18 mei 2009, 07:55

Weet het niet. Als je iets warm wilt houden in de kidde, er zijn ook van de thermo kidde's. werkt ook prima.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Chocolade > kidde

Bericht door Marielle » 18 mei 2009, 08:55

dit is warme chocomousse voor in de kidde


200 gr chocola
175 gr ongezoete room
25 gr drank
150 gr gep. eiwit
2 patronen
1 grote kidde

* room verwarmen
*op de chocola gieten en roeren tot het een gladde massa is
* drank erbij
*mengen met eiwit

deze gladde massa n de kidde doen en bewaren in de warmhoudkast

warme mousse en blijft mooi van structuur.
de kidde kan er ook tegen,alleen niet als je het rode tuutje op het warme gedeelte houd gaat zo stinken :lol: :oops:

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Chocolade > kidde

Bericht door jeroenbr » 18 mei 2009, 15:20

Dit is precies wat ik niet bedoel. Maar toch bedankt.
Mijn vraag is, als het servies voorbij is en je gebruikt je kidde niet meer. Dan kan je natuurlijk niet je kidde continu warm zetten zodat de chocolade vloeibaar blijft.
Dus je zet het in de koeling of haalt het uit de bain marie. Dan word je chocolade hard (neem ik aan?) en gaat aan de wanden en spuitje zitten. Verneuk je dan niet je kidde?

gawein
Berichten: 23
Lid geworden op: 03 nov 2008, 23:30

Re: Chocolade > kidde

Bericht door gawein » 18 mei 2009, 15:39

natuurlijk verneuk je je kidde niet, gewoon volgende service/dag terug opwarmen in bain marie of warmhoudkast en na een uurtje ofzo flink schudden en terug klaar voor gebruik.
Al is het niet aangeraden om dit teveel te doen omdat je toch tijdens het opwarmen en afkoelen met een bacteriegroei zit. Als wij dit op menu hebben staan warm ik het nooit meer dan twee keer op.

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Chocolade > kidde

Bericht door jeroenbr » 18 mei 2009, 15:52

oke prima :)

Plaats reactie