Pagina 1 van 1

rabarber gemaakt, rood kleurtje?

Geplaatst: 07 mei 2009, 17:53
door Airborne101
hey mensen,

ik heb thuis rabarber gemaakt.
1 kg rabarber met laagje water aanzetten, + 100gram suiker.
het is lekker, maar hij heeft een groen kleurtje, ik had eigenlijk gehoopt op een donkerrood kleurtje.

ik wist niet hoe je een rabarber schoon moest maken, dus vroeg het aan mijn moeder :oops: ,, die zei dat je de velletjes er van af moet trekken/schillen (net zoiets als bij de banaan) dus ik deed dat, maar het rode van de rabarber ging er dus ook af.
komt het daardoor dat mijn rabarber groenig is?
en hoe kan je dit voorkomen als je de rabarber toch schoon moet maken?

mvg en bvd Dion

Re: rabarber gemaakt, rood kleurtje?

Geplaatst: 08 mei 2009, 14:00
door lesley
rabarber wordt altijd groen na het koken, gewoon druppeltje rode kleurstof erbij dat helpt wel :)

Re: rabarber gemaakt, rood kleurtje?

Geplaatst: 08 mei 2009, 14:26
door Airborne101
altijd :o ??

Re: rabarber gemaakt, rood kleurtje?

Geplaatst: 08 mei 2009, 14:46
door jeroenbr
Tuurlijk niet, als je de rabarber juist schilt (alleen de nerven verwijdert) dan word je rabarber mooi rood. Als je een compote maakt hoef je rabarber niet te schillen, alleen in fijne blokjes hakken (zodat de nerven zó klein zijn dat je er niet in kan stikken).

Re: rabarber gemaakt, rood kleurtje?

Geplaatst: 09 mei 2009, 18:31
door Airborne101
aha!

dat wou ik dus,, compote!

thx voor de info :wink:

Re: rabarber gemaakt, rood kleurtje?

Geplaatst: 10 mei 2009, 20:45
door cyrano
jeroenbr schreef:Tuurlijk niet, als je de rabarber juist schilt (alleen de nerven verwijdert) dan word je rabarber mooi rood. Als je een compote maakt hoef je rabarber niet te schillen, alleen in fijne blokjes hakken (zodat de nerven zó klein zijn dat je er niet in kan stikken).
Kan je daar <<echt>> in stikken?

Ik eet rabarber ook graag rauw. Ik weet dat dat niet echt goed is, vanwege het oxaalzuur dat je gebit kan aantasten, maar dat je in die vezels zou kunnen stikken, daar heb ik nog nooit iets over vernomen...

Re: rabarber gemaakt, rood kleurtje?

Geplaatst: 10 mei 2009, 20:51
door jeroenbr
cyrano schreef:
jeroenbr schreef:Tuurlijk niet, als je de rabarber juist schilt (alleen de nerven verwijdert) dan word je rabarber mooi rood. Als je een compote maakt hoef je rabarber niet te schillen, alleen in fijne blokjes hakken (zodat de nerven zó klein zijn dat je er niet in kan stikken).
Kan je daar <<echt>> in stikken?

Ik eet rabarber ook graag rauw. Ik weet dat dat niet echt goed is, vanwege het oxaalzuur dat je gebit kan aantasten, maar dat je in die vezels zou kunnen stikken, daar heb ik nog nooit iets over vernomen...
De nerven zijn erg stug, er zijn heel veel mensen die daar niet tegen kunnen. Een ander voorbeeld zijn de nerven in boontjes. Mijn moeder oa. eet dat niet omdat ze gewoon stikt erin omdat ze die nerven niet door kan krijgen. En toch doorslikt omdat het zo klein is. Apart, maar het gebeurt.

Re: rabarber gemaakt, rood kleurtje?

Geplaatst: 11 mei 2009, 08:35
door Airborne101
klopt het trouwens dat rabarber in de winter van binnen groen is, en in de zomer rood?

gr dion

Re: rabarber gemaakt, rood kleurtje?

Geplaatst: 11 mei 2009, 11:44
door Marielle
Twee hoofdrassen
• Goliath: dit is een groenkokend soort waarbij men veel suiker moet toevoegen voor een goede smaak.
• Frambozen rood: dit is een roodkokend soort en hierbij hoeft men niet zoveel suiker toe te voegen





ik zag op de site www.rabarber.nu dit email adres staan... daar kan je al je vragen over rabarber stellen.
info@rabarber.nu

Re: rabarber gemaakt, rood kleurtje?

Geplaatst: 11 mei 2009, 15:03
door Airborne101
oké!

thx, dan val ik die wel ff lastig :P

thx voor alle posts!

gr dion