doorregen rookspek???

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

doorregen rookspek???

Bericht door Airborne101 » 28 apr 2009, 19:12

ik las in jamie oliver dat ze het hadden over doorregen rookspek, ik heb gevraagd op het werk wat doorregen was, en nu weet ik dat. maar ze zeiden dat doorregen rookspek niet kon, omdat spek al vet is!

nu wou ik jullie ff vragen, kan dit...

gr dion

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: doorregen rookspek???

Bericht door jeroenbr » 28 apr 2009, 19:15

Tuurlijk kan je rookspek doorijgen, waarmee reeg onze culinaire kook vrind jamie het mee door?

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: doorregen rookspek???

Bericht door Airborne101 » 28 apr 2009, 22:33

uhm, jeroen,, begrijp je het wel :P of begrijp ik het niet :roll:

niet doorrijgen, maar doorregen.
ik bedoel als iets doorregen is is het met spek gedaan toch? correct me if i'm wrong
kan het dan?

gr dion

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: doorregen rookspek???

Bericht door Maurits » 29 apr 2009, 07:56

Ik dacht altijd dat 'doorregen' met vet erdoorheen lopend betekende, zoals de Engelsen het woord 'marbled' (gemarmerd) gebruiken. Nu zegt de VanDale dit: "spek met vlees erdoor en daardoor niet te vet'....??? Ik dacht dat dooregen JUIST VET betekent...

Hoe dan ook, Dion, je kan wel 'magere' buikspek kopen, dan is de zwoerd en het vet eraf gehaald, ipv alleen de zwoerd.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: doorregen rookspek???

Bericht door cyrano » 29 apr 2009, 14:04

Doorregen spek is eigenlijk gewoon buikspek, met relatief veel vlees.

Spek, zondermeer, of buikspek, is hoofdzakelijk vet. Dit wordt gebruikt om gehakt te maken (icm mager vlees) en om dunne lapjes van te snijden, die dan weer de hoofdkaas (preskop) omlijnen en een mooi wit randje geven als de hoofdkaas gesneden wordt. Ook bij tournedos e.d. wordt nog vet spek gebruikt.

De term "doorregen spek" is een beetje in onbruik geraakt omdat vet spek bijna niet meer verkocht wordt.

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: doorregen rookspek???

Bericht door Airborne101 » 29 apr 2009, 16:01

mensen, jullie gaan me een beetje hard...

wat is hoofdkaas/preskop?

en @maurits, dat dacht en denk ik ook,, hoe meer spek, hoe meer vet...
zo ff vandale bellen :P

"Hoe dan ook, Dion, je kan wel 'magere' buikspek kopen, dan is de zwoerd en het vet eraf gehaald, ipv alleen de zwoerd."
maaruh, wie zegt dat ik geen vet wil :P hoe vetter hoe better :lol:

ok ik snap het! thx voor jullie posts :wink:

gr dion

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: doorregen rookspek???

Bericht door cyrano » 29 apr 2009, 17:16


Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: doorregen rookspek???

Bericht door Airborne101 » 29 apr 2009, 17:32

ok, thx!
lijkt me niet lekker...

gr dion

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: doorregen rookspek???

Bericht door cyrano » 29 apr 2009, 18:56

Oh, jawel hoor. Heel lekker, zelfs.

Wangetjes zijn het neusje van de zalm...

En dat is waar in meer dan één opzicht :D

Niet alleen bij varkens, ook bij runderen en bv. grotere vissen.

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: doorregen rookspek???

Bericht door Airborne101 » 29 apr 2009, 20:26

lijkt me net rauwe ham :P ,,
die wangetjes nooit gehad, maar 't lijkt me niks :P
maaarrrr.. ik wil het wel proberen, same as oesters, zo'n vies slijmerig zoutig snotje... maar ik wil 't wel ff proberen :P

gr dion

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: doorregen rookspek???

Bericht door KNL » 29 apr 2009, 21:07

is best lekker hoor, nog beter is natuurlijk rillettes de canard
wangen zijn mooi vlees naar mijn mening, vooral die hertenwangetjes!

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: doorregen rookspek???

Bericht door Airborne101 » 01 mei 2009, 15:56

rilletjes van de kanarie :?
ik ga ff wikipedia-en :|

gr dion

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: doorregen rookspek???

Bericht door KNL » 01 mei 2009, 16:10

Airborne101 schreef:rilletjes van de kanarie :?
ik ga ff wikipedia-en :|

gr dion
geconfijte eend in terinne

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: doorregen rookspek???

Bericht door Airborne101 » 01 mei 2009, 16:34

ooh damn! ik wist wat konfijten was..! was ja.. ff zoeken...
owja Houdbaar maken van producten (veelal vruchten) door ze langdurig te koken in een suikerstroop en vervolgens te laten drogen. Ook word het conserveren van gevogelte of vlees door langdurig sudderen in een grote hoeveelheid vet konfijten genoemd.
www.receptentabel.nl

wat is terinne :roll: ?

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: doorregen rookspek???

Bericht door KNL » 01 mei 2009, 17:07

de eend is in dit geval in eenden of ganzenvet gekonfijt,
terrinevorm (in dit geval ganzelever): http://www.aftouch-cuisine.com/images/r ... s_doie.jpg
ik zal wel eens een foto nemen als ik ze tege kom

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: doorregen rookspek???

Bericht door Airborne101 » 01 mei 2009, 17:21

en je hebt veel terrinevormen? zoals kippelever enz enz enz?
alleen gevogelte?
gr dion

Plaats reactie